Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vändningen - Mbappé förlänger med PSG

Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA

Kylian Mbappé har kopplats ihop med Real Madrid. 

Nu ska anfallaren ha ångrat sig och ska enligt franska uppgifter förlänga med PSG. 

Samtidigt presenterar PSG ett negativt resultat på över två miljarder. 

Kylian Mbappé har varit en av PSG:s största stjärnor sedan han anslöt från Monaco 2018. 

Men tillvaron i Frankrike har gått upp och ner för Mbappé och i somras bad 23-åringen om en flytt till Real Madrid men PSG valde att inte tillgodose stjärnans önskan.

Istället stannade han i klubben och har den här säsongen noterats för 24 mål på 32 ligamatcher för sitt PSG som redan har säkrat ligatiteln.  

Bonus på över en miljard

Mycket har talat för att Mbappé skulle komma att lämna klubben i sommar då hans avtal med PSG löper ut och i januari kom uppgifter om att Real Madrid erbjöd stjärnan ett kontrakt värt hela 500 miljoner kronor om året. 

Nu uppges Mbappé ha ångrat sig. 

Enligt franska LeParisen väntas anfallaren istället förlänga med PSG och krita på ett kontrakt som sträcker sig över två år. 

Lönen? Tio miljoner kronor i veckan. Utöver det väntas Mbappé få en bonus på över en miljard kronor för att skriva på kontraktet. 

PSG:s miljardförlust 

Förlängningen av Mbappés kontrakt kom kort efter att PSG redovisat en förlust på hela 2.3 miljarder för föregående säsong. Anledningen uppges delvis bero på att klubben - precis som alla andra - varit tvungen att spela inför tomma läktare under coronapandemin. Samtidigt har klubbens löneutgifter stigit med 21 procent jämfört med föregående säsong. 

Enligt TT, som hänvisar till DNCG (organisationen som övervakar finanserna hos franska klubbar. reds anm) hade PSG lika höga löneutgifter som 14 av deras ligakonkurrenter tillsammans.