Daniel Sturridge, Liverpool. Foto: Peter Powell / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNDaniel Sturridge, Liverpool. Foto: Peter Powell / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Daniel Sturridge, Liverpool. Foto: Peter Powell / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Edinson Cavani och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Imago SportfotodienstEdinson Cavani och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Imago Sportfotodienst
Edinson Cavani och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Imago Sportfotodienst

Uppgifter: Sturridge kan ersätta Zlatan

Publicerad

Både Zlatan Ibrahimovic och Edinson Cavani kan lämna Paris Saint-Germain i sommar.

Ersättaren? Liverpools Daniel Sturridge.

Priset? En halv miljard kronor.

I alla fall om man ska tro engelska Daily Mail.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Zlatan Ibrahimovic sitter på ett utgående kontrakt med Paris Saint-Germain.

Och en fortsättning i den franska storklubben framstår som allt mer otrolig.

– Som det ser ut just nu kommer jag inte att stanna i PSG, sa Zlatan i samband med att PSG säkrade ligatiteln tidigare i mars.

Spekulationerna om "Ibras" nästa klubbadress har varit många. Men de om hans potentiella ersättare har varit relativt få.

Mycket tack vare att det redan finns en världsklassanfallare i truppen - Edinson Cavani.

Men nu lanserar Daily Mail en häpnadsväckande teori.

Enligt tidningen kommer inte bara Zlatan, utan också Cavani, lämna den franska huvudstaden i sommar.

Och som potentiell ersättare till duon har PSG siktat in sig på Liverpools Daniel Sturridge, 26.

Så ska PSG ersätta Zlatan

Sturridge befinner sig för tillfället på landslagssamling med England, och Enligt Daily Mail har PSG skickat en delegation till London för att närstudera Liverpool-anfallaren i Englands landskamp mot Holland.

Sturridge har tre år kvar på sitt kontrakt med Liverpool och skulle därför bli dyr att köpa loss vid en eventuell affär.

Daily Mail rapporterar att anfallaren värderas till en halv miljard svenska kronor.

PSG uppges också få konkurrens av Manchester United, Arsenal och Chelsea om Sturridges namnteckning, men varken övergångssumman eller lön är något problem för PSG.

Daniel Sturridge har precis hittat tillbaka till målformen efter att ha missat i princip en och en halv säsong på grund av efterhängsna skadeproblem.

Anfallaren kom till Liverpool från Chelsea i januari 2013. Sedan dess har han gjort 52 mål för klubben.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag