Zlatan Ibrahimovic tillbringade fyra år i PSG. Enligt uppgifter till SportExpressen ska PSG vara skyldig Zlatan 28 miljoner kronor Foto: Clément Prioli/Starface / BULLS 000FG810Zlatan Ibrahimovic tillbringade fyra år i PSG. Enligt uppgifter till SportExpressen ska PSG vara skyldig Zlatan 28 miljoner kronor Foto: Clément Prioli/Starface / BULLS 000FG810
Zlatan Ibrahimovic tillbringade fyra år i PSG. Enligt uppgifter till SportExpressen ska PSG vara skyldig Zlatan 28 miljoner kronor Foto: Clément Prioli/Starface / BULLS 000FG810
PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi Foto: Etienne Laurent / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÃÖNPSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi Foto: Etienne Laurent / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÃÖN
PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi Foto: Etienne Laurent / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÃÖN

Uppgifter: Så mycket är PSG skyldig Zlatan

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic och PSG har en dispyt gällande svenskens sista lön från storklubben.

Om den inte löses inom kort kan den sluta i domstol.

Enligt SportExpressens uppgifter är summan som Zlatan kräver av PSG upp till 28 miljoner kronor.

Det var i en intervju med SFR Sport som Zlatan Ibrahimovic avslöjade att han saknade sin sista lön från PSG efter fyra år i den franska klubben.

Och det var inget skämt från den svenska anfallaren. Enligt SportExpressens uppgifter finns det en dispyt mellan Zlatan och PSG som kan sluta i domstol. Just nu håller Zlatans och PSG:s juridiska ombud på att förhandla fram en lösning. Men om de inte når en överenskommelse inom kort så kan Zlatan dra PSG inför rätta.

Så mycket är PSG skyldigt Zlatan

Det är en substantiell summa som svensken säger sig sakna från PSG. Le Parisien avslöjade i vintras att Zlatan fick en betydande löneförhöjning under sina sista sex månader i klubben (januari 2016-juni 2016). Då gick han från 7,5 miljoner kronor i månaden till 14 miljoner kronor i månaden. Något som gjorde honom till den överlägset bäst betalda spelaren i Ligue 1.

Enligt uppgifter till SportExpressen så är det inte bara grundlönen som Zlatan saknar, utan även två stora bonusar.

Dels så saknar Zlatan lagbonusen på 7,5 miljon kronor som varje spelare fick då PSG vann såväl ligan som den inhemska cupen.

Dessutom vann Zlatan skytteligan i Ligue 1, något han ska få bonuspengar för. Totalt kan PSG vara skyldig Zlatan upp till 28 miljoner kronor för juni månad.

Zlatans succéstart i United

Enligt franska Le Figaro så ska dock alla löner ha betalats ut i tid. Dock så väntar de på ett dokument som Zlatan måste skicka in innan de "låser upp" en sista personlig bonus till svensken.

Tvisten verkar dock inte påverka Zlatans spel. Svensken har inlett sin tid i Manchester United strålande. Han har nätat i tre av fyra tävlingsmatcher och på lördag så lär han få starta i toppmatchen mot lokalrivalen Manchester City.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag