Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Så mycket är PSG skyldig Zlatan

Zlatan Ibrahimovic tillbringade fyra år i PSG. Enligt uppgifter till SportExpressen ska PSG vara skyldig Zlatan 28 miljoner kronor Foto: Clément Prioli/Starface / BULLS 000FG810
PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi Foto: Etienne Laurent / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÃÖN

Zlatan Ibrahimovic och PSG har en dispyt gällande svenskens sista lön från storklubben.

Om den inte löses inom kort kan den sluta i domstol.

Enligt SportExpressens uppgifter är summan som Zlatan kräver av PSG upp till 28 miljoner kronor.

Det var i en intervju med SFR Sport som Zlatan Ibrahimovic avslöjade att han saknade sin sista lön från PSG efter fyra år i den franska klubben.

Och det var inget skämt från den svenska anfallaren. Enligt SportExpressens uppgifter finns det en dispyt mellan Zlatan och PSG som kan sluta i domstol. Just nu håller Zlatans och PSG:s juridiska ombud på att förhandla fram en lösning. Men om de inte når en överenskommelse inom kort så kan Zlatan dra PSG inför rätta.

Så mycket är PSG skyldigt Zlatan

Det är en substantiell summa som svensken säger sig sakna från PSG. Le Parisien avslöjade i vintras att Zlatan fick en betydande löneförhöjning under sina sista sex månader i klubben (januari 2016-juni 2016). Då gick han från 7,5 miljoner kronor i månaden till 14 miljoner kronor i månaden. Något som gjorde honom till den överlägset bäst betalda spelaren i Ligue 1.

Enligt uppgifter till SportExpressen så är det inte bara grundlönen som Zlatan saknar, utan även två stora bonusar.

Dels så saknar Zlatan lagbonusen på 7,5 miljon kronor som varje spelare fick då PSG vann såväl ligan som den inhemska cupen.

Dessutom vann Zlatan skytteligan i Ligue 1, något han ska få bonuspengar för. Totalt kan PSG vara skyldig Zlatan upp till 28 miljoner kronor för juni månad.

Zlatans succéstart i United

Enligt franska Le Figaro så ska dock alla löner ha betalats ut i tid. Dock så väntar de på ett dokument som Zlatan måste skicka in innan de "låser upp" en sista personlig bonus till svensken.

Tvisten verkar dock inte påverka Zlatans spel. Svensken har inlett sin tid i Manchester United strålande. Han har nätat i tre av fyra tävlingsmatcher och på lördag så lär han få starta i toppmatchen mot lokalrivalen Manchester City.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!