Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Mbappé är förstavalet i sommar

Kylian Mbappé är hett villebråd ute i Europa.
Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Pep Guardiola jagar ny anfallare.
Foto: NEWS IMAGES / MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SIPA U SIPA USA

Han var på väg att lämna klubben redan i somras men blev kvar.

Nu kommer nya uppgifter om att den franska storstjärnan Kylian Mbappé är hett villebråd ute i Europa.

Transfersommaren 2021 bjöd på det mesta.

Lionel Messi hamnade i PSG och Sergio Agüero i Barcelona.

Samtidigt blev Kylian Mbappé kvar i Frankrike, trots stort intresse och ett par monsterbud från Real Madrid. Den spanska klubben ska bland annat varit beredda at betala motsvarande två miljarder kronor för den unge PSG-stjärnan. 

Men PSG nobbade.

Sedan dess har saker och ting inte gått helt friktionsfritt till i klubben. Bland annat har stjärnvärvningen Gianluigi Donnarumma i veckan uppgetts vara missnöjd med sin situation i klubben. På det tappade PSG poäng mot Club Brugge i Champions League tidigare i september och för några dagar sedan krävdes ett mål på tilläggstid för att säkre tre poäng i ligamötet mot FC Metz, ett bottenlag i Ligue 1.

Nu kommer uppgifter från Sports Illustrated om att Mbappé, som får ses som tredjelänken i anfallstrion med Lionel Messi och Neymar, faktiskt kan lämna klubben när hans kontrakt går ut i sommar.

Även Haaland ett alternativ

Sajten uppger att den engelska storklubben Manchester City har den 22-årige fransmannen som sitt främsta transfermål under sommarens transferfönster. 

Uppgifterna kommer från podcasten ”The Transfer Window” som beskriver att Champions League-finalisten från i våras helt enkelt vill stärka anfallsleden. Det ljusblåa Manchesterlaget ska vara fast beslutna att få in Mbappé i laget till ”vilket pris som helst” och kan vara beredda att förbereda ett bud redan i januari. 

Detta är då en konsekvens av att klubben bland annat misslyckats med att få igenom en affär med Tottenhams Harry Kane under slutet av augusti.

Enligt podcasten ska dock Mbappé inte vara särskilt sugen på en flytt till de brittiska öarna och Manchester. Då ska Pep Guardiola och klubbens ledning i stället överväga ett bud på Dortmunds Erling Braut Haaland, vilket det även spekulerats i tidigare. Mycket på grund av att norrmannens utköpsklausul på 75 miljoner euro börjar gälla vid säsongens slut.