Foto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Uppgifter i natt: Så straffas Serge Aurier

Publicerad

Serge Aurier har fått sitt straff för periscope-attacken.

Enligt franska Canal+ kommer ivorianen att tvingas betala 1,7 miljoner kronor i böter och spela med reserverna resten av säsongen.

Det var i helgen som PSG:s ytterback Serge Aurier på det sociala nätverket Periscope bestämde sig för att svara på frågor om sina lagkamrater och sin tränare. Frågestunden spårade dock snabbt ut och Aurier levererade flera vulgära förolämpningar.

Det nådde PSG-ledningen dagen efter och de stängde av Aurier tills vidare medan de utvärderade situationen.

Inför tisdagens match mot Chelsea så kommenterade Laurent Blanc, som själv föll offer för flera av förolämpningarna, händelsen.

– Jag tog det mycket dåligt. Man får tycka vad man vill, vi lever i en demokrati. Men vad gäller Serge Aurier så jobbade jag för att få hit honom för två år sedan och han betalar tillbaka på det här viset. Det är ynkligt. Han straffar sig själv och han straffar klubben inför en åttondelsfinal i Champions League, sa han då.

Aurier får betala miljonbelopp

Händelsen har dominerat mediebevakningen i Frankrike inför matchen och det har spekulerats i att Aurier kommer att sparkas från PSG.

Men nu kommer franska Canal+ med uppgifter som gör gällande att Aurier kommer att stanna kvar i klubben - åtminstone fram till sommaren.

TV-kanalens uppgifter säger att Aurier kommer att få betala 1,7 miljoner kronor i böter samt att han kommer att förpassas till reservlaget för resten av säsongen.

Tror att han kommer att säljas

Även om Aurier inte sparkas nu så tror de flesta franska fotbollsexperter att PSG kommer att försöka sälja honom till sommaren.

Avstängde Aurier fick på tisdagen följa sina lagkamrater från tv-soffan när de besegrade Chelsea med 2-1.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag