Serge Aurier och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Pierre Perusseau
Serge Aurier och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Pierre Perusseau

Uppgifter: Aurier är välkommen tillbaka

Publicerad

Enligt franska RMC Sport är Serge Aurier välkomnad tillbaka till laget.

Spelarna ska ha kommit överens om det efter att ivorianen bett om ursäkt till Zlatan Ibrahimovic och Salvatore Sirigu.

– Serge är inte en dålig person, säger en anonym PSG-spelare till sajten.

Historien är mer än känd vid det här laget. PSG:s Serge Aurier loggade en kväll strax innan lagets CL-match mot Chelsea in på det sociala nätverket Periscope där han under en timmes tid pratade om sina lagkamrater och tränare på ett nedsättande sätt. Han smädade såväl Laurent Blanc som Zlatan Ibrahimovic och Salvatore Sirigu.

Aurier stängdes av för tilltaget och han sågades stenhårt av Blanc för det han gjort. Dessutom stängdes han av på obestämd tid.

Då såg det ut som att Aurier hade gjort sitt i det franska storlaget. Men nu rapporterar RMC att Aurier har välkomnats tillbaka till laget av spelarna själva.

Aurier har bett om ursäkt till Zlatan

Ivorianen ska enligt sajten ha bett om ursäkt till de två spelare som han förolämpade värst, Zlatan Ibrahimovic och Salvatore Sirigu. Efter att han bett om ursäkt till Sirigu ska italienaren lovat att inte stå i vägen för en återkomst.

Samma sak gäller med Zlatan. RMC skriver att han och Aurier pratade ut i omklädningsrummet häromdagen och därefter togs beslutet i spelargruppen att öppna för att låta Aurier återvända till laget.

– Han (Aurier) är inte hemsk. Han är uppskattad i omklädningsrummet och vi accepterar att han återvänder efter de bra samtalen, säger en anonym PSG-spelare.

Al-Khelaifi avgör Auriers öde

Laurent Blanc och Aurier ska inte ha pratat än, men enligt RMC så ska Blanc inte vara lika arg över händelsen som han tidigare varit.

Till syvende och sist är det dock inte spelargruppen som avgör Auriers öde. Den makten sitter klubbägaren Nasser Al-Khelaifi på. Han är för närvarande i Doha, men när han återvänder till Paris förväntas han bestämma vad klubben ska göra med Aurier.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag