Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Är på väg till franska mästarna

Robin Olsen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lille skrällde och vann franska ligan i våras.
Foto: STEPHANE MAHE / BILDBYRÅN

Robin Olsen till franska mästarna? 

Åtminstone om man ska tro den italienske journalisten Gianluca di Marzio.

EM tog slut i åttondelen för Sverige efter förlusten mot Ukraina. Robin Olsen var en av Sveriges bästa spelare och stod för flera spektakulära räddningar. 

Däremot har det stått klart att Olsen inte är tänkt att vara förstamålvakt i klubblaget Roma. Han har därför varit ute efter en ny klubb.

Den italienske journalisten Gianluca di Marzio skriver under torsdagen att Roma har inlett förhandlingar om att sälja Olsen till de franska mästarna Lille FC.

Sålde sin målvakt 

Lille sålde tidigare sin förstemålvakt Mike Maignan till AC Milan och är därför på jakt efter en ny målvakt. Salvatore Sirgiu nämndes som möjlig ersättare för Maignan, men han ser i stället ut att landa i italienska Genoa. 

Säsongen som gick så var Olsen utlånad till Everton där han gjorde sju matcher i Premier League och höll nollan två gånger. I det svenska landslaget har det blivit 48 A-landskamper för 31-åringen. Trots att Olsen har kontrakt med Roma över sommaren 2023 så rapporteras det på flera håll om att han lämnar redan i sommar.