Zlatan Ibrahimovic Foto: Michel EulerZlatan Ibrahimovic Foto: Michel Euler
Zlatan Ibrahimovic Foto: Michel Euler
Serge Aurier Foto: Imago SportfotodienstSerge Aurier Foto: Imago Sportfotodienst
Serge Aurier Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Cyril Moreau / BestimageFoto: Cyril Moreau / Bestimage
 Foto: Cyril Moreau / Bestimage

Uppgift: Zlatans ilska inför vännen avslöjas

Publicerad

PSG:s uppladdning inför tisdagens CL-match mot Chelsea störs av Serge Auriers påhopp mot bland andra Laurent Blanc och Zlatan Ibrahimovic.

Och enligt RMC Sport vädrade Zlatan sin frustration över lagkamratens svek inför vännen Maxwell.

– Vad tog det åt honom, ska Zlatan ha sagt.

Serge Auriers fråga-svar-sejour på det sociala nätverket Periscope natten mot söndagen blev en av Frankrikes mest omdiskuterade händelser i helgen.

Aurier ställde till med en stor skandal med vulgära förolämpningar och sexuella anspelningar riktade mot bland andra Zlatan Ibrahimovic och Laurent Blanc.

PSG bekräftade senare under söndagen att man stänger av spelaren på obestämd tid, trots att Aurier var djupt ångerfull efteråt.

Zlatan Ibrahimovic arg på Serge Aurier

– Jag ville inte såra någon. Jag tog inte det där på allvar. Men nu är skadan gjord. I omklädningsrummet känner folk till min humor. Men jag är inte stolt över det jag har gjort, bilden av mig själv som jag har förmedlat, sa Aurier efter att skandalen briserat.

I går bjöd Zlatan själv på det första som kan klassas som en kommentar till härvan. Den kom via PSG-stjärnans app, i vilken Ibrahimovic fick frågan om stormarna runtomkring laget kan ha påverkat uppladdningen inför Champions League-matchen mot Chelsea.

– Nej då, allt är som det ska, sa Zlatan då.

"Borde inte säga så offentligt"

Men enligt franska RMC tog Auriers övertramp hårdare än Zlatan ville visa. Radiokanalen skriver att svensken höll sina känslor på insidan, men att han ventilerade sin frustration med vännen Maxwell.

– Serge borde inte säga sånt där i det offentliga, vad tog det åt honom, ska Zlatan ha sagt.

"Hans ansikte var stängt, hans ögon var svarta", skriver RMC när man försöker sätta ord på svenskens emotionella tillstånd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag