Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Klart: PSG stänger av Aurier efter hånen

Publicerad

Serge Aurier stängs av från spel av Paris Saint-Germain.

Det efter de vulgära attackerna mot bland annat Laurent Blanc och Zlatan Ibrahimovic i natt.

Nu ber han om ursäkt.

– Det jag har gjort är oförlåtligt, säger Serge Aurier själv till Bein Sport.

Det var på det sociala nätverket Periscope som den ivorianske PSG-stjärnan svarade på frågor natten mot söndag.

Det hela slutade i en stor skandal där han bland annat kom med vulgära förolämpningar, med sexuella anspelningar, mot Zlatan Ibrahimovic och Laurent Blanc.

Nu stängs Serge Aurier av tills vidare, enligt den franska tidningen L'Equipe.

PSG bekräftart senare under söndagen att man stänger av spelaren på obestämd tid.

– Jag accepterar bestraffningen, och de konsekvenser det här får, säger Serge Aurier till Bein Sports.

– Vad jag har gjort är oförlåtligt.

Serge Aurier förnekade det

Serge Aurier hävdade först att han blivit förfalskad, och att någon hade redigerat hans röst, enligt Canal plus-journalisten Pierre Menes. I och med ursäkten som Aurier nu gått ut med är det dock troligt att han dragit tillbaka den hållningen i frågan.

Att det skulle vara någon form av redigering av Auriers röst ter sig inte speciellt troligt, enligt den franska journalisten Julien Laurens, som jobbar för bland annat Le Parisien och ESPN.

"Han förnekar det. Säger att det är fejk och att någon redigerat hans röst. Om man ser videon är det dock definitivt han som säger det", skriver han på Twitter.

Hur framtiden nu ser ut för Serge Aurier är oklar. Men enligt Julien Laurens är det inte troligt att han någonsin spelar för Paris Saint-Germain igen.

"Det här är en otrolig berättelse. Aurier har en fantastisk säsong, men med all säkerhet spelar han aldrig för PSG eller Laurent Blanc igen", skriver han.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag