Mbappé skriver nytt jättekontrakt med PSG

Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MOHAMMED BADRA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: IMAGO/MICHAEL BAUCHER / IMAGO/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Drömflytt till Real Madrid eller en fortsatt satsning i Paris? 

Nu står det klart att Kylian Mbappé väljer det senare.

Innan möten med Metz presenterades stjärnans kontraktsförlängning. 

– Jag är verkligen glad över att få fortsätta äventyret här i Paris Saint-Germain, säger Mbappé från innerplan. 

Turerna kring Kylian Mbappés framtid har varit många. 

Redan förra sommaren bad 23-åringen om att få till en flytt till Real Madrid och ”marängerna” från den spanska huvudstaden har i flera omgångar pekats ut som Mbappés nya klubbadress. 

PSG gav däremot inte upp hoppet om stjärnan och fortsatte förhandla om ett avtal. Under fredagen bekräftade Mbappés mamma, tillika agent, att de fört förhandlingar med bägge klubbarna och att de kommit överens med så väl Real Madrid och Paris Saint-Germain om ett avtal och att det nu var upp till spelaren att välja. 

Monsterkontrakt 

Nu har stjärnan gjort sitt val.

Under lördagen kom rapporter om att Mbappé ringt Real Madrids president Florentino Perez och tackat nej till klubbens erbjudande för att skriva på för PSG.

Senare lördagskvällen bekräftade också PSG att de är överens med Mbappé om en fortsättning och att kontraktet är skrivet över tre år. 

Spelaren presenterades framför fansen på Parc des Princes inför matchen med Metz. 

– Jag är verkligen glad över att få fortsätta äventyret här i Paris Saint-Germain. Att stanna i Paris, min stad, säger Mbappé från innerplan.  

I PSG väntas Mbappé få stort inflytande över kommande rekryteringar på tränar - och sportchefsposterna i PSG då så väl sportchef Leonardo och tränaren Mauricio Pochettino uppgetts göra sitt i klubben. 

Enligt franska L'Equipe belönas 23-åringen även med en bonus på 1,5 miljard kronor. Uppgifterna kring lönen går däremot isär och det har rapporterats ligga på allt från 420 miljoner kronor upp till en miljard om året. 

Totalt ska det nya kontraktet vara värt uppemot 6 miljarder kronor.

Dessutom får fransmannen tillgång till majoriteten av intäkterna från sina bildrättigheter. 


https://twitter.com/PSG_English/status/1528085973174784000?s=20&t=tQXFdciswLGOChWtpzQ25Ahttps://twitter.com/FabrizioRomano/status/1528009509909716994?s=20&t=nM9Oqk3cRomTkHHjHTMg9g