Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Underbarnen flyr PSG – nu lämnar EM-kungen

Adil Aouchiche.Foto: FRED MARVAUX / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: MANUEL BLONDEAU / ICON SPORT BILDBYRÅN

Tanguy Kouassi är redan förlorad. 

Och nu verkar även Adil Aouchiche, som slog målrekord på U17-EM förra sommaren, lämna klubben. 

Mittbacken Tanguy Kouassi, 18, kommer efter att ha fostrats i PSG:s ungdomslag inte att skriva på sitt första proffskontrakt med klubben, utan är enligt Le Parisien på väg till Bayern München. 

Kouassi ses som en av PSG:s mest lovande spelare tillsammans med Adil Aouchiche, 17, som slog igenom på U17-EM förra sommaren. Aouchiche gjorde nio mål i mästerskapet (flest någonsin) och tangerade dessutom legendaren Michel Platinis rekord för flest mål i ett UEFA-mästerskap. Platini gjorde nio mål på EM 1984. 

Men även han kommer, enligt RMC Sport, att lämna klubben i sommar. 

”Det är fruktansvärt för klubbarna”

PSG ville förlänga med Kouassi och Aouchiche, men den sistnämnde var rejält besviken på den plan PSG hade för honom. Han vill redan nu känna att han är en central del i A-truppen och garanteras speltid, men i PSG hade han slussats mellan A-laget och ungdomslaget. 

Enligt RMC står nu Aouchiches val mellan att skriva på för Saint-Etienne och Lille. 

PSG sportchef Leonardo menar att den nuvarande regeln i Frankrike, som gör att de bara kan erbjuda ungdomsspelare treårskontrakt, innebär problem. 

– Spelarna vi utbildar har chansen att lämna när de är 18-19 år, och det är fruktansvärt för klubbarna. För det sätter oss i den komplexa situationen där vi antingen släpper dem, eller betalar för mycket för dem, säger han till RMC. 

Mourinhos bisarra tal – läser från papper i tre minuter