Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två gripna efter nya skandalen

Det blev slagsmål på planen efter Angers-Marseille.
Foto: JEREMIAS GONZALEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Marseille-spelarna tackar sin publik efter matchen.
Foto: JEREMIAS GONZALEZ VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/IP3PRESS WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Två personer har gripits efter den nya skandalen i Ligue 1.

En misstänks ha kastat pyroteknik under matchen mellan Angers och Olympique Marseille och den andra var inblandad i planstormningen efter matchen.

Det har varit stökigt med flera läktarskandaler i inledningen av Ligue 1.

Den allra största skandalen ägde rum när Olympique Marseilles Dmitri Payet blev misshandlad av Nice-anhängare och även mellan Lens och Lille stormade åskådare planen.

Under onsdagskvällen kom nästa våldsamma händelse i ligan efter att Angers och Olympique Marseille spelade 0-0 på Stade Jean-Bouin. Anhängare till de båda lagen tog sig in på planen efter matchen och ett stort slagsmål utbröt. 

Två personer gripna

Olympique Marseilles kommunikationschef Jacques Cardoze beklagade sig efter matchen.

– Alla måste ta ansvar. Vi har inte fått se på fotboll på 15 månader och människor är inte tillräckligt smarta för att säga till sig själv att ”vi kommer för att se fotboll, bara fotboll. Jag känner en väldigt stor sorg. Det är inte acceptabelt, säger Cardoze enligt RMC.

Under torsdagen rapporterar L'Équipe om att två Marseille-anhängare har gripits efter våldsamheterna. En av personerna är gripen för inkastad pyroteknik i början av matchen och den andra personen på grund av planinvasionen.

Inga skador har rapporterats efter det stora bråket.

Se andra höjdpunkter från Ligue 1