Foto: Taamallah Mehdi
 Foto: Taamallah Mehdi

Thuram hyllar Zlatan: "Stark personlighet"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har gjort succé i Ligue 1.

Nu hyllas han av förra lagkamraten Lilian Thuram.

Fransmannen menar att en av anledningarna till Zlatans framgångar, är svenskens vinnarskalle.

– Han har en väldigt stark peronslighet. Han vill alltid vinna, säger Thuram till Ligue1.com.

Zlatan Ibrahimovic har tagit PSG med storm.

Med totalt 19 mål och nio assist, i liga och cuper, har han varit starkt bidragande till att Paris Saint-Germain leder Ligue 1 och till att man vann sin grupp i Champions League.

"Väldigt trevlig"

Nu får han hyllningsord från förre lagkamraten och storbacken Lilian Thuram.

Thuram och Ibrahimovic spelade ihop i Juventus under två år. Och mittbacken minns Zlatan med värme.

– Han har en väldigt stark personlighet. Han vill alltid vinna. Men han är en riktigt bra kille, väldigt trevlig i omklädningsrummet.

– Han är en vinnare, dock. Jag kommer ihåg väldigt väl att när han inte gjorde mål, då var han irriterad när han kom in i omklädningsrummet, även om vi vann med 4-0.

"Redan bättre än van Basten"

Thuram, som spelade för Monaco 1990-1996, menar att Ibrahimovic kan lyfta Ligue 1.

– Han kan tillföra mycket till vår liga. Han är fantastisk.

– Han trodde alltid att han var den bästa spelaren i världen. Hela tiden. Det är hans styrka. När Capello (Fabio, tidigare tränare i Juventus) sa att han kunde bli lika bra som van Basten, svarade han att han redan var bättre än van Basten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag