Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supportrarnas stora hat mot Neymar efter ryktena

Dagens toppnyheter
NeymarFoto: AP / Copyright 2019 The Associated Press. All righ
PSG-fansen: ”Neymar, stick härifrån”Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Neymars syster Rafaella SantosFoto: Instagram/@rafaella

Man kan minst sagt säga att det är turbulent kring Neymar som har bråkat med PSG:s sportchef, har vägrat och träna och fått supportrarna emot sig.

Dessutom har hans syster slagit tillbaka och kallat fansen ”vidriga och ”respektlösa”.

Snart stänger det franska transferfönstret och det är ännu oklart var Neymar spelar efter den 31 augusti.

Turerna har varit många kring PSG:s superstjärna Neymar. Brasilianaren kom till den franska klubben från Barcelona 2017 och hans resa sedan dess har varit minst sagt turbulent. Framför allt den senaste tiden. 

27-åringen har ryktats från PSG under flera månader där klubbar som Real Madrid, Juventus och framför allt en återkomst till Barcelona varit nära till hands. 

Där har det ryktats om summor som uppgår till över två miljarder kronor. Men även att spelare ska gå från Barça till PSG plus pengar där emellan.

Neymar har gjort allt för att lämna

Neymar har även gjort det mesta under sommaren för att få lämna Frankrike och Paris Saint-Germain, men inte lyckats – än.

Han har bland annat vägrat att träna och har även hunnit hamnat i bråk med klubbens sportchef Leonardo och till AFP sa Leonardo att klubben ”inte är redo att ge sitt tillstånd” för en flytt från PSG.

Allt det som har hänt har inte gjort honom till en favorit hos klubbens fans och under ligapremiären av Ligue 1 fanns Neymar inte med i PSG trupp. På läktaren visade PSG:s supportrar sitt missnöje med flera banderoller under matchen mot Nimes.

”Den vidrigaste spelaren i PSG:s historia”

På en banderoll ska det ha stått ”Neymar, casse toi”, vilket på svenska blir: ”Neymar, stick härifrån”.  

Spanska AS skriver även att en supportergrupp delat ut broschyrer där brasilianaren beskrevs som ”den vidrigaste spelaren i PSG:s historia”.

Systern slog tillbaka: ”Vidriga och respektlösa”

Neymars syster, Rafaella Santos, uppskattade inte supportrarnas beteende och banderoller och slog tillbaka på Twitter. 

”Vilka vidriga och respektlösa människor ni är. Ni önskar att ni fortfarande hade min broder i erat lag. Ni kommer inte vinna något utan honom, era jävlar”, skrev hon på Twitter enligt AS. 

”Han har spottat på tröjan”

Det är inte bara supportrarna som är upprörda över brasilianarens beteende och försök att lämna den franska huvudstaden. 

Jerome Rothen slog igenom stort med Monaco tidigt 2000-tal där han bland annat gick hela vägen till en Champions League-final 2004. Efter det gick han just till PSG och spelade där mellan 2004–2010.

Fransmannen uttalade sig i Le Parisien om Neymar. 

”Jag har många människor runt mig som gillade honom, jag säger det i den förflutna tiden eftersom han har spottat på tröjan och på de människor som spenderar en stor del av sin lön på säsongbiljetter som betalar hans lön”, berättade Rothen till Le Parisien. 

”Då är det motbjudande”

Jerome Rothen menar även att det inte är snyggt när Neymars bästa minne var ett som var ett av PSG:s värsta.

”När han säger att det bästa minnet i sin karriär är comebacken med Barcelona, ​​som var den största besvikelsen i PSG: s historia, då är det motbjudande”, säger han till den franska tidningen.

Med tanke på Neymars vilja att lämna och supportrarnas hat mot brasilianaren ska det bli spännande att se vart han hamnar när transferfönstret stänger den 31 augusti. Men mycket pekar på att det blir en återkomst till Barcelona enligt många medier. Men det är fortfarande oklart vad som händer.