Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalangen lämnar Sverige

Jack Lahne.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

DUBAI. Jack Lahne lämnar Brommapojkarna. 

Supertalangen är klar för SC Amiens, enligt SportExpressens uppgifter. 

Anfallaren lånas ut fram till sommaren och därefter har den franska klubben en köpoption på spelaren. 

Jack Lahne, 17, gjorde fyra mål för BP i allsvenskan och spelade sammanlagt 19 matcher för klubben trots att han är nyss fyllda 17 år.  Anfallaren har varit ett hett villebråd för såväl allsvenska som utländska klubbar och i slutet av oktober menade Brommapojkarnas manager Robert Björknesjö att det lutade åt en flytt utomlands.  

- Han har varit ruskigt bra den här säsongen. Han var bra mot IFK Göteborg också men fick inte riktigt de bollar att jobba med som han ville ha. Men du ser ju hur snabb han är också. Han springer förbi Calle Starfelt, som är en av allsvenskans snabbaste försvarare. 

”Exceptionellt snabb”

- Jack är exceptionellt snabb, sa Björknesjö då, och medgav samtidigt att chanserna att behålla Lahne inte var speciellt stora. 

 Prislappen på omkring 15 miljoner kronor har skrämt bort allsvenska klubbar och i stället har BP fört diskussioner med ett par utländska klubbar.

Nu står det också klart att Lahne är klar för franska SC Amiens i Ligue 1. 


FÅ BÄST KOLL: Följ Brommapojkarna – direkt i Messenger


Klar för Ligue 1 

Enligt SportExpressens uppgifter lånas anfallaren ut fram till sommaren och därefter har Amiens en köpoption på spelaren. 

Det som återstår är att spelaren ska läkarundersökas och sedan presenteras officiellt av sin nya klubb. Djurgårdens Aliou Badji var också aktuell för Amiens, men den övergången sprack. I laget finns sedan tidigare Emil Krafth och Saman Ghoddos. Klubben är trea från slutet i den franska ligan och slåss för att hålla sig kvar i högstaserien. 


Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram!