Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppad av vakter – på väg till flyget

Gonzalo HiguainFoto: MASSIMO PINCA / REUTERS BILDBYRÅN
NeymarFoto: ERIC GAILLARD / REUTERS BILDBYRÅN
Neymar och Thiago SilvaFoto: BENOIT TESSIER / REUTERS BILDBYRÅN

Det spekuleras i att PSG vill göra sig av med Neymar till sommaren

För tillfället är ligan stoppad på grund av coronaviruset, och då passade stjärnan på att åka hem till Brasilien. 

Frankrike har stängt sina gränser och begränsat rörelsefriheten i landet till följd av coronavirusets spridning. Syftet är att förhindra ytterligare spridning, och idrotten i landet är pausad sedan tidigare.

Spelarna i PSG satt sedan tidigare i hemkarantän och deras supportrar har kunnat följa via sociala medier hur de tränar hemma för att hålla sig i gång.

En som dock inte är kvar i landet efter att tisdagens beslut om begränsning av rörelsefriheten i landet är Neymar. Stjärnan, som gjort 18 mål och 10 assist för PSG den här säsongen bestämde sig tillsammans med Thiago Silva för att lämna Frankrike och flyga hem till Brasilien innan det var för sent. 

Tidningen Le Parisien skriver att flera utländska spelare, till exempel Ander Herrera, Pablo Sarabia och Marco Veratti är kvar i Paris men att Neymar förmodligen tog beslutet att åka hem då ett utegångsförbud skulle innebära att han skulle behöva sitta hemma helt ensam. I stället har han nu sällskap av sin familj när han är hemma i Brasilien. 

Samtidigt uppmanar han folk att hålla sig hemma på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/B9zTgE8g7pe/

Har fått strikta instruktioner

Strax innan Neymars lagkompis Thiago Silva bestämde sig för att åka hem lade hans fru ut ett meddelande på Instagram där hon förklarade situationen. 

”Vi funderar på om vi ska stanna eller åka, för viruset är överallt. Min man väntar också på ett besked från sitt jobb.” 

Kort därefter lämnade de alltså landet och samtliga spelare i PSG, både de som stannat i Paris och de som åkt till sina hemländer har både fått ett tydligt träningsschema och strikta instruktioner om att hålla sig hemma så mycket som möjligt oavsett var de är.

Higuain och Bentacur reser hem

Football Italia rapporterar att Juventus duo Gonzalo Higuain och Rodrigo Bentacur brutit mot klubbens karantänregler för att resa hem till Sydamerika. Enligt Goal ville Higuain hem till Argentina för att träffa sin sjuka mor, medan Bentacur ville hem till sitt Uruguay. 

Enligt Football Italia stoppades duon först av vakter på Turins flygplats, men efter att de visat upp papper som intygade att de inte var smittade av coronaviruset kom de på ett plan till Sydamerika. 

 

LÄS MER: Stjärnan flydde sin karantän – utreds nu av polis 

LÄS MER: Bilderna sprids över världen – flickvännen utskrattad 

LÄS MER: Tömmer kioskerna – skänker bort allt

LÄS MER: Så påverkas alla ligor och idrotter av corona-utbrottet