Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sparkade ner VAR- monitorn – hyllas

Monacos Ruben Aguilar visade tydligt vad han tycker om videogranskning.

Efter att ha blivit utvisad sparkade han till VAR-monitorn som stod vid spelargången på vägen mot omklädningsrummet.

Det blev en tung match för Monaco borta mot St Etienne i söndags. Laget har precis som den föregående säsongen kämpat på nedre halvan av tabellen och mot St Etienne var laget på väg mot en förlust när högerbacken Ruben Aguilar fick ett direkt rött kort i den andra övertidsminuten - hans andra röda kort för säsongen.

Aguilar hade blivit inbytt bara 20 minuter tidigare och var inte glad när han vandrade mot spelargången.

På vägen dit stannade 26-åringen upp en kort stund för att dela ut en rejäl spark mot den VAR-monitor domaren använder sig av för videobedömning. Efter den första sparken kom ännu en spark och monitorn såg tilltyglad ut när han gick därifrån.

Reaktionerna: ”Hjälte”

Precis som i Sverige går debatten för och emot videogranskning het i de större europeiska ligorna och efteråt har Ruben Aguilar hyllats rejält på sociala medier för sitt tilltag.

På en video med händelsen som kontot ”Get French Football News” lagt upp på Twitter har det strömmat in tusentals kommentarer och flera personer skriver ”hjälte” eller ”bra kille”.

Videon har fått över arton tusen gillamarkeringar och nästan fyra tusen retweets och andra användare skriver ”vi känner alla så här” och ”jag hade gjort detsamma”.

https://twitter.com/GFFN/status/1191305431379042304