Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkade ner VAR- monitorn – hyllas

Monacos Ruben Aguilar visade tydligt vad han tycker om videogranskning.

Efter att ha blivit utvisad sparkade han till VAR-monitorn som stod vid spelargången på vägen mot omklädningsrummet.

Det blev en tung match för Monaco borta mot St Etienne i söndags. Laget har precis som den föregående säsongen kämpat på nedre halvan av tabellen och mot St Etienne var laget på väg mot en förlust när högerbacken Ruben Aguilar fick ett direkt rött kort i den andra övertidsminuten - hans andra röda kort för säsongen.

Aguilar hade blivit inbytt bara 20 minuter tidigare och var inte glad när han vandrade mot spelargången.

På vägen dit stannade 26-åringen upp en kort stund för att dela ut en rejäl spark mot den VAR-monitor domaren använder sig av för videobedömning. Efter den första sparken kom ännu en spark och monitorn såg tilltyglad ut när han gick därifrån.

Reaktionerna: ”Hjälte”

Precis som i Sverige går debatten för och emot videogranskning het i de större europeiska ligorna och efteråt har Ruben Aguilar hyllats rejält på sociala medier för sitt tilltag.

På en video med händelsen som kontot ”Get French Football News” lagt upp på Twitter har det strömmat in tusentals kommentarer och flera personer skriver ”hjälte” eller ”bra kille”.

Videon har fått över arton tusen gillamarkeringar och nästan fyra tusen retweets och andra användare skriver ”vi känner alla så här” och ”jag hade gjort detsamma”.

https://twitter.com/GFFN/status/1191305431379042304