Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ilskan mot de egna fansen: ”Besviken”

Foto: DANIEL COLE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL COLE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL COLE / AP TT NYHETSBYRÅN

MARSEILLE/STOCKHOLM. Först fick Neymar flaskor kastade mot sig. 

Sedan råkade Lionel Messi ut för en planstormare. 

Nu rasar Marseille-stjärnan Dimitri Payet. 

– Tyvärr är det alltid några några som lyckas komma undan. Vi kan inte kalla de för Marseille-supportrar, säger fransmannen. 

Marseille tog under söndagskvällen emot värsta rivalen Paris Saint Germain på Stade Vélodrome inför fulla läktare. Säsongens första ”Le Classique” rivstartade när PSG tog ledningen via ett självmål men efter en VAR-granskning dömdes målet bort för offside. 

Hemmalaget tog över matchbilden och fick också in en boll i nät – men Arkadiusz Miliks fullträff dömdes också bort för offside i uppspelsfasen – med minsta möjliga marginal. 

Planstormare försökte nå Messi

PSG:s anfallsstjärna Neymar fick en hård mottagning av hemmasupportrarna och tvingades till polisskydd varje gång han gick ut för att ta en hörna. Det fick domaren att agera och bryta matchen i någon minut. Även Lionel Messi blev utsatt för inkastade föremål – också det i samband med en hörna.

I den andra halvleken fortsatte det att vara stökigt bland hemmasupportrarna. Med kvarten kvar av matchen stormade en åskådare planen och försökte nå fram till Messi men tacklades ner av säkerhetsvakter och fördes av planen. 

Payets ilska mot egna supportrarna

Efter matchen, som slutade mållöst, kommenterade storstjärnan Dimitri Payet stökigheterna – och han var minst sagt förbannad. 

– Återigen är det två incidenter. Många av våra fans föregår med gott exempel, vissa andra inte. De vet om att det finns en risk att vi kan bli av med poäng när de gör så här. Vi är besvikna över det, säger Payet och fortsätter:

– Jag såg flaskor, mobilladdare och tändare kastas in på planen. Tyvärr är det alltid några som lyckas komma undan. Vi kan inte kalla de för Marseille-supportrar.

34-åringen vill se hårdare tag mot supportrar som inte sköter sig på läktarna.

– Jag förstår inte... vi behöver riktiga sanktioner. Vi kan inte vänta på att någon spelare ska bli skadad, säger Payet.

Även utanför Stade Vélodrome blev det stökigt när hundratals människor försökte ta sig in på arenan. En person fick föras till sjukhus efter tumultet, enligt franska RMC Sports. 

Marseille riskerar sedan tidigare att bli av med poäng efter skandalscenerna mot Angers i slutet av september, när flera supportrar tog sig in på planen.

Inför matchen hade Dimitri Payet vädjat till de egna supportrarna att inte ställa till med skandalscener i hatmötet:

”Jag litar på er och hela laget behöver er. Agera exemplariskt och var snälla”, sa stjärnan i ett klipp på sociala medier.

Marseille ligger nu fyra i Ligue 1 samtidigt som Paris Saint Germain allt jämnt toppar tabellen i överlägsen stil.

Se Marseille-PSG direkt med Premium – klicka här!