Serge Aurier. Foto: Icon Sport
Serge Aurier. Foto: Icon Sport

Serge Aurier får inte kontakta lagkamrater

Publicerad

Serge Aurier är avstängd från spel i PSG tills vidare efter att ha hånat Zlatan Ibrahimovic och Laurent Blanc.

Nu rapporterar franska Goal att spelaren har förbjudits att kontakta sina lagkamrater innan den slutgiltiga domen har kommit.

Det var under natten mellan lördag och söndag som Serge Aurier hånade både lagkamrater och tränare via det sociala nätverket Periscope.

– Jag tog det mycket dåligt. Man får tycka vad man vill, vi lever i en demokrati. Men vad gäller Serge Aurier så jobbade jag för att få hit honom för två år sedan och han betalar tillbaka på det här viset. Det är ynkligt. Han straffar sig själv och han straffar klubben inför en åttondelsfinal i Champions League, säger Laurent Blanc om situationen som stör förberedelserna inför morgondagens möte med Chelsea.

– En spelare har ställt sig själv offside och kommer inte att vara med, säger han också.

Kan bli avstängd för gott

Aurier är avstängd från spel tills vidare. Och franska Goal uppger att han även är förbjuden att kontakta lagkamrater och tränare fram till nästa måndag - då den slutgiltiga domen ska komma.

De rapporterar att Aurier med största sannolikhet kommer att bli avstängd från spel i Paris Saint-Germain resten av säsongen, kanske för gott. Även franska Canal Plus rapporterar samma sak.

Tidigare avstängd för videoattack

Det här är inte första gången som Serge Aurier är i blåsväder efter kontroversiella uttalanden i videoform. Förra året blev han avstängd i tre matcher efter att ha gått till attack mot domaren Björn Kuipers efter en match mot just Chelsea i Champions League.

Både då och nu har 23-åringen bett om ursäkt. Men den här gången verkar inte ursäkterna hjälpa honom.

– Jag noterar att många i hans generation får ägna mycket tid åt att be om ursäkt, säger Laurent Blanc.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag