Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Segersviten intakt – efter drömmålet

Foto: JB AUTISSIER VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JB AUTISSIER VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN

PSG:s segertåg rullar vidare i Ligue 1.

När Leo Messi saknades och resten av stjärnorna inte levererade framåt blev i stället mittfältaren Idrissa Gueye stor matchhjälte. 

Senegalesen gjorde ett drömmål mot Montpellier när han dundrade upp bollen i krysset från 20 meter. 

PSG fick klara sig utan Leo Messi i matchen mot Montpellier. Men Mauricio Pochettino kunde trots det mönstra ett stjärnspäckat anfall med Neymar, Kylian Mbappé och Angel di Maria hemma på Parc des Princes. 

Och visst blev det ännu en seger för PSG. Men matchhjälten blev en något oväntad spelare. Det var nämligen den defensive mittfältaren Idrissa Gueye som gjorde matchens första mål. Och det var mycket vackert. 

Gueye fyllde på i andravågen i ett anfall, fick bollen av Angel di Maria, vände bort en motståndare och drog i väg en kanon rakt upp i vänstra krysset - otagbart för Jonas Omlin i Montpelliers mål. 

Drömmål när PSG vann 

PSG skapade sedan flera kvalificerade målchanser att öka på till 2-0. Bland annat var Neymar nära att knorra in en boll, och säsongens målkung i PSG, Ander Herrera, hade en boll i ribban. Till slut skulle kvällens andra mål komma. Julian Draxler byttes in och hade inte varit på planen i mer än 20 sekunder innan han placerade in 2-0 på passning av Neymar. 

PSG vann med 2-0 och tog sin åttonde raka seger i Ligue 1. Mauricio Pochettinos lag är tio poäng före tvåan Olympique Marseille. ”OM” har dock spelat två matcher färre än PSG. 

Härnäst väntar Manchester City i Champions League för Paris Saint-Germain innan man ställs mot Rennes i nästa ligaomgång.