Foto: Andre Ferreira
 Foto: Andre Ferreira

Seger hjälte när PSG hakade på i toppen

Publicerad

Paris Saint–Germain jagar nu på allvar Lyon i den franska ligan.

I eftermiddag vann PSG toppmötet mot Montpellier med 2–1.

En av målskyttarna: Caroline Seger.

– Detta var precis vad vi behövde, säger PSG:s svenska lagkapten till SportExpressen.

Segern för PSG innebär att laget bytte plats med just Montpellier, och ligger nu på andra plats i ligan med de senaste årens gigant, Lyon, som etta.

PSG har varit väldigt tydligt de senaste åren med att man vill utmana Lyon om förstaplatsen i Frankrike.

Därför var en seger i eftermiddags på bortaplan mot uppstickaren Montpellier ytterst viktig.

– Detta var väldigt skönt och precis vad vi behövde. Vi har spelat lite så där första delen av säsongen och fick bland annat oavgjort mot just Montpellier hemma i höstas. Sedan förlorade vi ju stort mot Lyon (med 5–0), säger Caroline Seger till SportExpressen.

– Så vi behövde de här poängen.

”Vi spelade som ett lag”

Seger menar vidare att "i dag spelade vi som ett lag, kämpar och står upp för varandra. Så detta kändes väldigt bra”.

PSG tog ledningen i den 29:e minuten genom just Caroline Seger.

– Jag får bollen i djupet och kommer ensam med deras målvakt. Sedan lägger jag in bollen i det närmaste hörnet. Det var väldigt skönt att se den gå in.

I den 57:e minuten kunde så brasilianskan Cristiane utöka till 2–0. Montpelliers reducering kom på tilläggstid.

Var det ett rättvist resultat, tycker du?

– Vi var det bättre laget och kunde ha gjort både tre och fyra mål. Montpellier är ett bra lag som utvecklats mycket, men vi står upp i dag. När vi spelar som vi gjorde nu, som ett lag, är vi väldigt starka.

Nästa match mot Lyon

Nästa match för PSG är en ren seriefinal mot Lotta Schelins Lyon.

– Det kommer återigen att bli en rejäl fajt. Jag hoppas att vi i två veckor kan bibehålla det vi hade i dag. Det är dock lite otacksamt att vi alltid ställs mot Lyon efter ett landslagsuppehåll. Vi får ju inte lika mycket tid tillsammans, konstaterar Seger.

Kan ni utmana Lyon om seriesegern?

– Allting kretsar kring den historia PSG haft mot Lyon genom åren. Lyon har ett övertag både spelmässigt och mentalt, men det handlar om att vända den trenden. Det måste vi alla i PSG tro på att vi klarar av.

Landslaget samlas i morgon

I morgon förmiddag samlas landslaget i Göteborg för mötet mot Skottland 26 januari. Matchen är genrep inför OS-kvalet i början av mars.

Lyon spelade också i eftermiddags och vann mot bottenlaget Guingamp med hela 12–0.

Lyon leder nu ligan på 54 poäng, tre före PSG.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag