Säsongen ställs in efter regeringens nya besked

Foto: JB AUTISSIER VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: VINCENT MICHEL / ICON SPORT BILDBYRÅN

Den franska fotbollen ser ut att vara slut för säsongen.

Det blir konsekvensen av den franska regeringens senaste beslut: All idrott i landet måste vänta till augusti – även om den spelas inför tomma läktare. 

Under tisdagen meddelade den franska regeringen och premiärminister Edouard Philippe att man stoppar all sport i landet fram till augusti, även om den kan utövas framför tomma läktare.

LFP, den franska ligaorganisationen, har tidigare uttryckt en stark ovilja att överge säsongen 2019/20 – men nu verkar alternativen vara få. Flera franska medier rapporterar under eftermiddagen att säsongen kommer att avslutas, däribland L'Equipe-journalisten Bertrand Latour.

https://twitter.com/LatourBertrand/status/1255115084868747264

Tio omgångar återstod

Ligue 1 hade tio omgångar kvar av den innevarande säsongen när den stoppades på grund av coronapandemin under mars månad. I nuläget leder Paris Saint-Germain tabellen, medan Olympique Marseille och Rennes ockuperar platserna som leder till Champions League. Om lagen tilldelas titeln och europeisk cupfotboll är ännu inte avgjort.

Sedan tidigare har den franska ligan varit indragen i en rejäl strid om pengar för tv-rättigheter, då både Canal Plus och Bein Media Group frusit utbetalningar till klubbarna eftersom matcher skjutits upp.