Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säsongen avslutas - PSG får ligatiteln

Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: AUDE ALCOVER / BILDBYRÅN

Paris Saint-Germain tilldelas ligatiteln i Frankrike efter att fotbollen i landet stoppats.

Samtidigt meddelar den franska ligaorganisationen att Amiens och Toulouse åker ur den högsta serien.

I tisdags meddelade Frankrikes premiärminister Édouard Philippe att den franska fotbollen ställs in på grund av coronapandemin.

Nu bekräftar också den franska ligaorganisationen (LFP) att Paris SG, som ledde Ligue 1 när spelet stoppades, utses till franska mästare. PSG toppade tabellen med 12 poäng före Marseille.

PSG vinner Ligue 1

Lorient tar samtidigt hem ligatiteln i Ligue 2.

– Vi har bestämt att det kommer att bli två uppflyttningar och två nedflyttningar, säger Didier Quillot, vd för LFP, på en presskonferens.

– Det betyder att Amiens och Toulouse kommer att flyttas ner och Lorient och Lens flyttas upp. Det kanske kan komma överklaganden men våra beslut står fast, fortsätter han.

I Amiens finns bland andra den tidigare Östersundsspelaren Saman Ghoddos.

Quillot säger även att LFP har fram till den 25 maj på sig att meddela Uefa vilka klubbar som kommer att kvalificera sig till de europeiska turneringarna och att kommande säsong av Ligue 1 senast kommer att inledas den 22-23 augusti.