Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanningen bakom Zlatans tatueringar

Foto: Cyril Moreau / Bestimage

De "tatuerade" namnen på Zlatan Ibrahimovic kropp är namn på människor som drabbats av svält ute i världen.

De tillfälliga tatueringarna som är upp mot 90 till antalet ligger till grund för en produktion av den PR-video som presenteras i dag.

Projektet går ut på att få bort hungersnöden i världen.

PSG-stjärnan hintade om insatsen för utsatta barn och det här projektet för två dagar sedan med en post i sin app "Zlatan Unplugged", men även på Instagram.

Där en ny tatuering visade namnet "Abdullah".

När han gjorde 1-0 på Parc des Princes mot Caen i går drog han också av sig tröjan för att visa upp fler tatuerade namn på sin kropp under en noggrannt planerad PR-kupp.

Zlatan fick en varning för sin aktion och är nu avstängd i nästa ligamatch mot Monaco.

Tillfälliga tatueringar

Med tatueringarna uppges bara vara tillfälliga, men de har stor betydelse för projektet och Zlatan Ibrahimovic.

På en presskonferens i eftermiddags berättade Zlatan ytterligare om den här insatsen för världens barn.

Varje namn på Zlatans kropp har en speciell historia, ett öde och under lördagens match filmades de sista delarna i den PR-video som ska ligga till grund för spridningen av det nya projektet som Zlatan frontar.

Gripande monolog

Zlatan Ibrahimovic står i videon för en gripande monolog.

Under en speciell hashtag med kopplingar till att 805 miljoner människor svälter i världen upplyser projektet om hungersnöd, ett av världens största problem i dag.

805 miljoner människor somnar nämligen hungriga varje dag:

"Vart jag än går så känner folk igen mig, ropar mitt namn, hurrar för mig", sa Ibrahimović i videon. "Men det finns namn som ingen bryr sig om att komma ihåg, som ingen jublar för: de 805 miljoner människorna som i dag lider av hunger i världen".

"Jag har supportrar över hela världen. Från och med nu vill jag att detta stöd ska gå till de människor som lider av hunger, de är de verkliga kämparna. Så när helst du hör mitt namn, kommer du att tänka på deras namn ", sade han på en presskonferens då kampanjen lanserades på PSG:s huvudkontor i Paris