Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sågas av vännen: ”Han är helt slut”

Wijnaldum i PSG-tröjan.
Foto: HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK / HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Mittfältaren lämnade Liverpool i somras.
Foto: HAN YAN VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

PSG-tränaren Mauricio Pochettino vägrade kritisera sina anfallsstjärnor efter fiaskoresultatet mot Club Brugge.

– Problemet är inte anfallstrion, säger han till Le Parisien. 

I stället vänds blickarna och kritiken mot mittfältet och i synnerhet nyförvärvet Georginio Wijnaldum. 

– Det var ett misstag att värva honom, han är helt slut, säger en ”nära vän” till Wijnaldum enligt L'Equipe

Sedan det stod klart att Lionel Messi lämnar Barcelona för PSG har hela fotbollsvärlden längtat efter att den argentinska superstjärnan ska spela ihop med Neymar och Kylian Mbappé. 

I onsdags blev det verklighet, och folk reagerade på samma sätt som Ivan Pavlovs hundar reagerade på ljudet av hans klocka. Det förväntades att anfallstrion Messi, Neymar och Mbappé skulle göra slarvsylta av belgiska Club Brugge, men stjärntrion imponerade inte alls. 

Tvärtom så gjorde PSG en väldigt svag insats, matchen slutade 1-1 och de tre lämnade planen mållösa. 

Internt riktades kritiken dock inte mot dem. Tränaren Mauricio Pochettino menade att skulden inte ligger hos hans anfallstrio. 

– Problemet är att vi inte var tillräckligt bra för Champions Leaguespel. Vi måste bli bättre i alla avseenden och spela ihop oss. Spelarna måste få tid att lära känna varandra, säger han

Kritik mot Wijnaldum efter svaga starten

I stället är det mittfältet, den lagdel som det på förhand funnits flest frågetecken kring, som ifrågasätts efter CL-plumpen. I halvtid fick både Leandro Paredes och Georginio Wijnaldum lämna planen till förmån för Julian Draxler och Danilo Pereira. 

Dels på grund av skador, men inte bara. 

– Vi tog in dem för att få bättre energi och mer fart på bollen. Det lyckades vi med stundtals. 

Just Wijnaldum kom som ett hyllat nyförvärv till PSG i somras efter flera starka år i Liverpool och ett succé-EM. Men hans första tid i PSG har inte varit särskilt bra och han får hård kritik i fransk press. 

L'Equipe skriver att han har ”varit misslyckad” och att hans integration i laget ”går långsamt”

Vännens larm om Wijnaldum: ”Han är slut”

I samma tidning kommer nu oroande rapporter kring Wijnaldum från en anonym källa som säger sig vara en nära vän till den nederländske 30-åringen. Vännen säger att PSG begick ett misstag när de skrev ett långt kontrakt med Wijnaldum i somras. 

Vännen menar att Wijnaldums långa karriären, han debuterade som 16-åring, nu börjar ta ut sin rätt. 

– Att skriva ett treårskontrakt med honom var ett misstag. Han är 30 år gammal, men började spela professionellt väldigt ung. Han är slut, han har passerat sitt bäst före-datum. 

En stor anledning till att Liverpool och Wijnaldum inte kunde komma överens om ett nytt kontrakt var just kontraktslängden, där Liverpool inte ville ge ett så långt kontrakt som Wijnaldum ville ha.