Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Riskerar fängelse efter bråket

Bråket mellan Nice och Olympique Marseille kan leda till fängelsestraff.

En åskådare riskerar sex månaders fängelse och fem års avstängning från arenorna för att ha misshandlat Dmitri Payet.

Full kalabalik utbröt under det förmodade Ligue 1-toppmötet mellan Nice och Olympique Marseille den 22 augusti.

När bortalagets Dimitri Payet skulle slå en hörna träffades han av en inkastad flaska och den tidigare landslagsspelaren valde då att kasta tillbaka flaskan mot publiken.

Tilltaget ledde till att flera personer försökte storma planen och i tumultet lyckades Nice-supportrar rikta både sparkar och slag mot Dmitri Payet. Även funktionärer var inblandade i slagsmålet och enligt franska uppgifter blev en supporter allvarligt skadad.

Åskådare riskerar fängelse

Matchen avbröts och Nice tilldelades segern med 3-0, vilket ledde till protester från Marseille som ville se ett omspel.

Den franska ligaorganisationen meddelade sedan att matchen skulle spelas om inför tomma läktare, att Dmitri Payet skulle stängas av i en match och hans lagkamrat Álvaro González i två matcher.

En 29-årig man greps för misshandeln mot Dmitri Payet och nu rapporterar tidningen Nice-Matin om vad han kan få för straff. Åklagaren yrkar på sex månaders fängelse och ett femårigt tillträdesförbud på landets arenor. 

Dmitri Payet, franska ligaorganisationen LFP och spelarnas fackförening ses som målsägande i fallet. Slutförhandlingarna i tingsrätten i Nice kommer äga rum den 30 september.