Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regeringen ändrar sig efter stjärnans vädjan

Foto: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JACQUES WITT/SIPA/SHUTTERSTOCK / JACQUES WITT/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Memphis Depay såg ut att missa Hollands kommande VM-kvalmatcher.

Frankrikes karantänsregler stoppade länge stjärnan från landslagspel. 

Efter en vädjan till President Macron får han nu grönt ljus att åka.  

”Det vore det rättvisa”, skriver Depay på Twitter.

Den holländske anfallsstjärnan Memphis Depay, 27, såg ut att missa VM-kvalmatcherna mot Turkiet, Lettland och Gibraltar. 

Anledningen var Frankrikes regler för att minska smittspridningen av covid-19. Alla inresande från länder utanför EU tvingas därför till karantän.  Depay - som till vardags spelar i Lyon - är tvungen att sitta i karantän vid återkomsten till Frankrike. 27-åringen såg därmed ut att missa viktiga matcher för sitt Lyon när Ligue 1 går in i sitt slutskede.  

Vädjan till Macron: ”Det vore det rättvisa”

De franska karantänsreglerna är dock godtyckliga.  

Flertalet internationella medier däribland Daily Mail har uppmärksammat att landets regering beviljat ett undantag för de franska landslagspelarna - som ska representera landet i matcherna mot Bosnien och Kazakhstan. Undantaget gällde däremot inte spelare som spelar för andra landslag än det franska.  

Det fick Depay att vädja till regeringen. I en tweet där han taggar president Macron skriver han:  

Franska regeringen, kan jag snälla få hansluta till landslaget på måndag. Det vore rättvist med tanke på att ni gör ett undantag för det franska landslaget som även de reser utanför Europa för att spela matcher”.

Och under lördagen ändrade sig regeringen. Enligt holländska Voetbal International kan nu och Depay kan nu ansluta till landslagsamlingen utan att ha ett karantänkrav hängandes över sig.  

Lyon ligger just nu på en tredjeplats i Ligue 1, tre poäng bakom serieledande Lille.