Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Raseriet i PSG – efter beslutet: ”Det är fegt”

Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: J E E/SIPA/SHUTTERSTOCK / J E E/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: FREDERIC CHAMBERT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Ett nytt krig har blossat upp i PSG.

Detta efter att Edinson Cavani vägrat förlänga sitt kontrakt. 

Något som har fått spelartruppen att kalla det för ett ”fegt beteende”. 

Det är sedan tidigare klart att stjärnanfallaren lämnar storklubben efter säsongen. Faktum är att hans kontrakt löper ut 30 juni, precis som många andra spelare. PSG ville dock förlänga med Edinson Cavani till och med augusti eftersom de anser att han kan bidra i Champions League-slutspelet som kommer återupptas i augusti. 

Men anfallaren vägrade gå med på det – trots att han skulle tjäna precis lika mycket som han gjort tidigare. 

Radiokanalen RMC rapporterar att beslutet att tacka nej till en förlängning har fått spelartruppen att rasa mot Cavani och kalla det för ett ”fegt beteende”. Speciellt med tanke på att Thiago Silva, Eric-Maxim Choupo-Moting och Sergio Rico förlängt kontraktet med två månader. 

Tuchel är arg

Anledningen till att uruguayanen valde att tacka nej är att han inte vill riskera att bli skadad då det i så fall skulle försämra chanserna att hitta en ny klubb. 

Le Persian har pratat med källor inom klubben som säger att presidenten Nasser Al-Khelaifi är djupt besviken över agerandet och att många högt uppsatta personer kallar det för ett svek och brist på lojalitet gentemot klubben som han spenderade sju år i.  

Tränaren Thomas Tuchel uppges vara irriterad över situationen då han hellre föredrar lugn och harmoni i truppen inför CL-slutspelet. Känslan delas av många PSG-supportrar som har tagit till sociala medier för att uttrycka sitt missnöje. 

Edinson Cavani är PSG:s främste målskytte genom alla tider med sina 200 mål på 301 matcher.