Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasar efter köpen av supertalangerna

De senaste åren har flera Bundesligaklubbar fyndat stora talanger i den franska fotbollen. 

Det räcker nu, tycker PSG:s sportchef Leonardo. 

– Man måste ändra reglerna för att skydda franska klubbar, säger han enligt Sport1

Nyligen presenterade Bayern München sin värvning av den franska supertalangen Tanguy Kouassi från PSG. 18-åringen ses som en av Frankrikes mest lovande försvarsspelare och Bayern kunde sno åt sig honom gratis efter att han kontrakt gick ut efter säsongen. 

Kouassi är bara den senaste i raden av lovande unga fransmän som tagit klivet över till Tyskland de senaste åren. 

Leonardo rasar efter värvningarna av supertalangerna

En utveckling PSG:s sportchef Leonardo vill ska få ett slut. 

– Tyska klubbar, framför allt Bayern München, Borussia Dortmund och RB Leipzig, roffar åt sig allt fler unga spelare från Frankrike. Det är en fara för ungdomsakademierna i Frankrike och ett stort problem, säger han enligt Sport1. 

Leonardo anser att de tyska klubbarna vilseleder de unga franska talangerna och vill se att det införs regler för att få ett stopp för det. 

– De ringer spelarnas föräldrar, familjemedlemmar, vänner och spelarna själv. Så unga som 15-16 år så påverkas dem kraftigt. Man måste ändra reglerna för att skydda franska klubbar, säger Leonardo.