Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

PSG:s mardröm – stjärnorna stoppas

Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

Här är PSG:s mardröm.

Flertalet stjärnor, med Messi och Neymar i spetsen, missar kvällens match på grund av en krock med det sydamerikanska VM-kvalet.

– Det är frustrerande, säger tränare Mauricio Pochettino.


Se matchen med Expressen Premium. 

Senast Angers vann mot Paris Saint-Germain var i januari 1975.

Bryts förbannelsen i kväll?

– Det här är vår Champions League-match, säger tränaren Gérald Baticle.

Klubben kliver givetvis ut på Parc des Princes som underdogs även den här gången, men det mot ett rejält försvagat PSG. Mauricio Pochettino får nämligen klara sig utan halva sin ordinarie startelva – på grund av det sydamerikanska VM-kvalet.

I Europa spelades de sista landskamperna i tisdags och spelarna kunde i lugn och ro återvända till sina respektive klubbar för att förbereda sig inför helgens matcher.

Som natt och dag jämfört med de sydamerikanska spelarna.

Leo Messis Argentina slog Peru med 1-0 under natten till fredagen, svensk tid, och Neymar stod för både mål och assist i Brasiliens 4-1-seger mot Uruguay.

PSG:s ligamatch mot Angers spelas på fredagskvällen, vilket gör att superlaget, som till stor del består av sydamerikaner, omöjligt kan ställa upp med sina bästa spelare.

Messi och Neymar missar matchen

Spelare som Leo Messi, Neymar, Angel Di Maria, Marquinhos och Leandro Paredes missar, till Pochettinos stora frustration, matchen.

Det blev ju som bekant förlust borta mot Rennes i den förra omgången.

– Det är inte alltid enkelt... det är frustrerande att inte ha alla tillgängliga till matchen, men det är så det är nu. Vi har en bred trupp och för alla som kommer spela är det en möjlighet att konkurrera och växa, säger tränaren enligt ligans hemsida. 

Dessutom väntar PSG-supportrarna fortfarande på att få se stjärnvärvningen Sergio Ramos debutera.

Mittbacken är fortsatt skadad i ena vaden.

– Jag tvivlar inte på att Sergio Ramos kommer komma tillbaka till sin högsta nivå. För en fotbollsspelare är en sån här situation inte enkel .Han lider av att inte spela, men han är stark mentalt. Klubben står bakom honom och hjälper honom igenom det här. Vi hoppas få se honom på planen snart.


Drömmål av Mollet -se snyggaste målen