Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"PSG skulle inte vara mycket utan Zlatan"

Den franska pressen är överens: Trots att Zlatan Ibrahimovic inte gjorde någon stormatch i går, visade han på nytt att han är oumbärlig för Paris.

"PSG i hans tid skulle inte vara mycket utan hans regelbundna insatser varje vecka", skriver L'Équipe.

Zlatan Ibrahimovic spelade fram till PSG:s första mål och chippade in det andra på straff när PSG i går spelade 22 mot Saint-Etienne. Trots att "Ibra" sedan föll ur spelet och missade chansen att göra 32 skriver den franska pressen om hans betydelse för Paris.

L'Équipe, som hyllar den intensiva matchen, skriver så här om Zlatan: "Än en gång hade Zlatan Ibrahimovic inflytande på händelseföreloppet, även om han spelmässigt gjort större matcher än i går kväll. Den spelaren har fel när han säger att det inte fanns någonting före honom i Paris. Men han har rätt att tänka, vilket utan tvekan är fallet, att PSG i hans tid inte skulle vara mycket utan hans regelbundna insatser varje vecka."

"Osynlig i andra"

Tidningen ger Ibrahimovic betyget 5 av 10 och det här omdömet: "Han spelade fram till Pastores mål, han missade möjligheten att göra 31. Innan det gjorde han sitt 25:e mål på straff med en snygg panenka, trots att domaren bad honom att skjuta igen."

Maxifoot skriver också om Zlatan Ibrahimovics betydelse för PSG. Svensken får betyget 5,5 och omdömet: "Vi såg honom ofta gå ner i planen för att utföra intressanta skarvningar till medspelarna. Svensken låg framför allt bakom Pastores mål. Sedan målskytt på straff. Osynlig i andra halvlek."

"Bröt sin mörka svit"

Le Parisien öser beröm över mittbacken Thiago Silva, som man anser räddade PSG från förlust. Huvudstadstidningen påminner om att Zlatan Ibrahimovic haft det tufft mot Saint-Etienne i säsongens två tidigare matcher, då han varit mållös och blivit utvisad. "Han bröt i går sin mörka svit mot Saint-Etienne, som han haft så svårt mot tidigare. Svensken gick ofta ner i planen för att slippa markering och var delaktig i sitt lags två mål. Men han missade en bra chans som han är tillräckligt bra för att sätta i den 70:e minuten", skriver Le Parisien, som ger "Ibra" betyget 6.

Efter gårdagens straffmål har Zlatan Ibrahimovic gjort mål på 18 straffar i följd. Den senaste missen kom den 11 september 2010 när den dåvarande Milan-spelaren inte fick in bollen mot Cesena.