Vagner Love gjorde 1–0 för Monaco – men det räckte inte. Foto: Philippe LecoeurVagner Love gjorde 1–0 för Monaco – men det räckte inte. Foto: Philippe Lecoeur
Vagner Love gjorde 1–0 för Monaco – men det räckte inte. Foto: Philippe Lecoeur
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Imago SportfotodienstZlatan Ibrahimovic. Foto: Imago Sportfotodienst
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Imago Sportfotodienst

PSG kan vinna titeln – redan på söndag

Publicerad

Reims kvitterade borta mot Monaco i slutet av kvällens match. Därmed kan Zlatan Ibrahimovics PSG säkra ligatiteln redan på söndag.

Två mål från Monacos brasilianske anfallare Vagner Love räckte inte för seger. Med drygt tio minuter kvar av matchen gjorde Reimsmittfältaren Diego 2-2 borta mot Monaco. Därmed kan PSG skjuta hem Ligue 1-titeln vid seger borta mot tabelljumbon Troyes på söndag.

12 titlar på 14 år

Skulle den svenske anfallarens lag lyckas med det skulle det bli hans 13 titel på 15 säsonger om man räknar med de två titlarna som Juventus i efterhand fråntogs.

Paris Saint-Germain leder ligan med 22 poäng trots att de har spelat en match färre än ligatvåan Monaco. För PSG återstår det nio omgångar.

Skulle PSG lyckas vinna Ligue 1 även den här säsongen så skulle det bli det franska huvudstadslaget fjärde raka ligatitel efter att Montpellier överraskande vann säsongen 2011/2012.

Zlatan Ibrahimovic har varit ytterst delaktig i succésäsongen. Anfallsstjärnan har både gjort flest mål och målframspelningar i ligan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag