Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

PSG kan nu tvingas offra storstjärnorna

Neymar. Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Kylian Mbappé. Foto: SZWARC HENRI/ABACA / STELLA PICTURES/SZWARC HENRI/ABACA

Neymar har uppgetts vilja lämna PSG.

Men nu uppges det att även Kylian Mbappés framtid i klubben kan vara osäker. 

Anledningen har att göra med financial fair play-reglerna.

I början av augusti 2017 blev Neymar världens dyraste spelare genom tiderna när han värvades av Paris Saint-Germain från Barcelona. Bara tre veckor senare lade klubben beslag på Monacos Kylian Mbappé, som kom att bli tidernas näst dyraste värvning. 

Ända sedan Neymars ankomst till PSG har brassen omgärdats av rykten som gör gällande att han inte trivs. Så sent som i oktober sa uppgifter i både Spanien och Brasilien att anfallaren var ”desperat” över att få lämna Paris, och helst få till en flytt till Barcelona eller Real Madrid. 

Just nu är Neymar skadad i foten, och blir borta i tio veckor – något som kan tala för att han stannar, menar experten Eric Frosio. Frosio jobbar som fotbollsreporter på L'Equipe och Canal Plus, och har även skrivit en bok om Neymar. 

– Nu när han känner att han inte kan hjälpa till på det sätt han skulle kunna, så kan han nog helt plötsligt stanna ett år till, säger han till YG Foot.

 

Neymar eller Mbappé kan dumpas av PSG

PSG har tidigare straffats för att ha brutit mot financial fair play-reglerna, som kortfattat innebär att klubbens utgifter måste stå i relation till intäkterna. När Mbappé värvades från Monaco skrev klubbarna först ett låneavtal innan talangen köptes loss, för att komma runt regelverket. 

Enligt Eric Frosio kan PSG komma att behöva sälja antingen Neymar eller Mbappé för att förebygga ytterligare en smäll i FFP-granskningarna. 

– På grund av det här problemet kan klubben behöva sälja någon av sina frontspelare: Mbappé eller Neymar.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ PSG – direkt i Messenger