Youri Tielemans, Anderlecht. Foto: Geert Vanden Wijngaert
Youri Tielemans, Anderlecht. Foto: Geert Vanden Wijngaert

PSG får konkurrens om Youri Tielemans

Publicerad

Han kopplas ihop med PSG.

Men de har fått tuff konkurrens.

För på torsdagskvällen scoutades den belgiska supertalangen Youri Tielemans av samtliga engelska storlag när Anderlecht slog Olympiakos med 1-0.

Europa League-matchen mellan Anderlecht och Olympiakos låter kanske inte som den mest spännande för den neutrala tv-tittaren. Men för storlagen i Europa var det torsdagskvällens absoluta höjdpunkt.

The Sun rapporterar att scouter från hela 14 Premier Leagueklubbar, däribland Arsenal, Manchester United och Manchester City var på plats i Bryssel för att bevittna matchen.

De struntade dock i underhållningsvärdet. De var där för att kolla in Youri Tielemans.

Jämförs med Xavi

Den 18-åriga innermittfältaren räknas som en av världens absolut största talanger och har redan hunnit med att spela 89 matcher för sitt Anderlecht. Dessutom är han den yngsta belgaren att någonsin spela i Champions League.

Han har redan kopplats samman med storklubbar som Barcelona och PSG - och nu en rad brittiska storlag.

Den belgiska fotbollsexperten Irati Prat säger till The Sun jämför Tielemans med en ung Xavi och säger att han har enorm potential.

Vill stanna

Det är dock inte särskilt troligt att Tielemans lämnar Anderlecht till sommaren. Dels så kommer han att kosta över 200 miljoner kronor - dessutom så verkar han vilja stanna. När han fick frågan om sin framtid efter att ha kopplats ihop med PSG så svarade han så här:

– Mitt mål med framtiden är att vinna ligan Anderlecht. Jag är skyldig den här klubben allt, sa han enligt Le 10 Sport.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag