Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftar: Mbappé vill lämna klubben

Foto: ZABULON LAURENT/ABACA / STELLA PICTURES/ZABULON LAURENT/ABACA
Foto: JB AUTISSIER VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Kylian Mbappés tid i PSG är snart över. 

Klubbens sportchef Leonardo bekräftar att fransmannen vill lämna. 

– Men då måste det vara på våra vilkor, säger Leonardo enligt fransk media.  

PSG har under sommaren försökt förlänga kontraktet med Kylian Mbappé, vars avtal löper ut nästa sommar. 

Men 22-åringen har gång på gång sagt nej till förlängning. Istället vill han skriva på för Real Madrid. Under tisdagskvällen kom La Liga-giganten med ett bud på motsvarande 1,6 miljarder kronor – men det nobbade PSG. 

Leonardo: ”Deras beteende är illegalt”

Nu bekräftar sportchefen Leonardo att Mbappé vill lämna klubben. I en intervju med radiokanalen RMC säger Leonardo: 

– Det är uppenbart att han vill lämna. Om han vill det så kommer vi inte stoppa honom, men det måste ske på våra villkor, säger sportchefen och fortsätter: 

– Det ser ut att vara en strategi från dem (Real Madrid) att få ett nej från oss. Det är för att visa att de har försökt med allt och då måste de vänta ett år för att få honom gratis. 

Kylian Mbappé slog igenom i Monaco 2017 och värvades därefter till PSG. Enligt uppgifter har Real Madrid tagit kontakt med Mbappés entourage redan innan förhandlingarna med klubben. Något som får Leonardo att se rött. 

– Deras beteende är illegalt. Vi planerar inte att prata med dem. Deadline är 31 augusti vid midnatt. Det är så transferfönstret funkar. Om vi behåller honom så kommer vi försöka förlänga kontraktet. Men vi kommer inte låta honom gå för mindre än vad vi köpte för 2017. Detta för att vi är fortfarande skyldiga Monaco pengar.