Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prestigevärvningen utvisad i kaosmatch

Foto: FEDERICO PESTELLINI VIA WWW.IMAGO-IMAGES / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: FEDERICO PESTELLINI VIA WWW.IMAGO-IMAGES / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

STOCKHOLM/MARSEILLE. Två bortdömda mål och rött kort på prestigevärvningen Achraf Hakimi. 

Le Classique mellan Marseille och PSG bjöd på stor dramatik – men slutade mållöst.

– Vi var bättre än Paris, säger Marseilles Mattéo Guendouzi.

Inför fullsatta läktare på Stade Vélodrome ställdes rivalerna Marseille och Paris Saint Germain mot varandra i säsongens första ”Le Classique”. Det blev ett minst sagt händelserikt hatmöte.

PSG tog tidigt ledningen via ett självmål men efter en VAR-granskning dömdes målet bort för offside, till hemmapublikens stora jubel. Marseille fick också in en boll men Arkadiusz Miliks fullträff dömdes också bort för offside – med minsta möjliga marginal.

0-0 stod sig fram till halvtidsvilan. Under första halvlek fick flera av PSG-spelarna skyddas av polis när de skulle slå sina hörnor, för att inte träffas av föremål av publiken..

Hakimi visades ut: ”Solklar”

Efter paus var Marseille det bättre laget och i den 55:e matchminuten löpte Cengiz Ünder fri men fick en knuff i ryggen av PSG:s Achraf Hakimi och föll, strax utanför straffområdet. Efter ännu en VAR-granskning fick Hakimi, som värvades för 600 miljoner kronor i somras, direkt rött kort för målchansutvisning. 

– Jag tycker att det är en solklar utvisning. Domarna tog rätt beslut, säger Marseilles mittfältare Mattéo Guendouzi.

Hemmalaget pressade på för ett ledningsmål och Dimitri Payet hade ett par farliga avslut, men matchen slutade 0-0. Det är första gången på fem år som Le Classique slutar mållöst. 

– Vi vann en poäng, men ville ha tre och förtjänade det. Vi var bättre än Paris, säger Guendouzi.

Marseille klättrar en placering i tabellen upp till fjärdeplats, med en match färre spelad än flera av toppkonkurrenterna. PSG leder fortsatt Ligue 1 i överlägsen stil, sju poäng ner till tvåan Lens.

Neymar skyddas av polis