Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen: Så ska han lämna PSG för Real

Kylian Mbappé ska ha meddelat PSG-ledningen att han vill lämna klubben
Foto: ALAIN ROBERT/SIPA/SHUTTERSTOCK / ALAIN ROBERT/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ALBERTO SIMON/DYDPPA/SHUTTERSTOCK / ALBERTO SIMON/DYDPPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Kylian Mbappé uppges vilja lämna PSG för Real Madrid. 

Nu avslöjas det detaljer för hur övergången ska gå till. 

Bland annat vill 21-åringen att flytten sker redan nästa sommar. 

Kylian Mbappé kom till PSG sommaren 2017 från Monaco där han gjorde storsuccé när laget vann Ligue 1 och tog sig till Champions League-semifinal. 

Mbappé har sedan dess öst in mål och assist i den franska storklubben – samtidigt har han kopplats ihop med en flytt till Real Madrid.  

En stark bidragande orsak till ska vara Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane, som är Mbappés idol. 

Vill inte göra någon upprörd

Kontraktet med PSG löper ut sommaren 2022, men nu rapporterar fotbollssajten diaromadridista, som hänvisar till uppgifter från The Times, att en flytt kan komma att bli verklighet redan nästa sommar – ett år innan kontraktet går ut. 

Men för att det ska ske vill Kylian Mbappé göra rätt för sig. Faktum är att han inte vill göra någon upprörd. Sajten rapporterar att han har tagit första steget och meddelat PSG hans vilja att lämna 2021. Han vill göra det på ett snyggt sätt där ingen går bakom ryggen på någon annan. Kylian Mbappé och hans entourage anser att de kan övertyga PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi att gå med på att sälja storstjärnan på ett vänskapligt sätt. 

Kan bli världens dyraste spelare

Det som talar för att 21-åringen får igenom sin vilja är att PSG riskerar att tappa honom gratis sommaren 2022 då kontraktet går ut. Med andra ord blir sommaren 2021 klubbens sista chans att få betalt för anfallaren. PSG-stjärnan ska även ha lovat klubben att de kommer få rejält med pengar från Real Madrid om de säljer honom. En övergång som kan kosta ”Los Blancos” upp mot 2,5 miljarder kronor. Kylian Mbappé lär i så fall bli världens dyraste fotbollsspelare någonsin. 

Diskussionerna har redan inletts med olika representanter och den franske storstjärnan gör allt i sin makt för att få igenom övergången, men samtidigt vill han göra det på ett hyggligt och respektfullt sätt.