Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Om de är lyckligare utan mig så är det så”

Foto: MARKO DJURICA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JUSTIN SETTERFIELD / REUTERS BILDBYRÅN

Kylian Mbppé kritiserades efter Frankrikes uttåg ur sommarens fotbolls-EM.

Så hårt att han funderade på att ta ett uppehåll från landslagsspel. 

– Det viktigaste är landslaget och om det franska landslaget är lyckligare utan mig så är det så, säger Mbappé i en intervju med L'Equipe. 

Kylian Mbappé debuterade i det franska landslaget redan som 17-åring och 19 år gammal vann han VM-guld med ”Les Bleus” under världsmästerskapet 2018.

Men allt är inte frid och fröjd när det kommer till landslagsspel för PSG-stjärnan. 

Mbappé har tidigare öppet deklarerat sitt missnöje över situationen i landslaget och menat att han inte bedöms på samma premisser som sina landsmän.

”Vill aldrig vara ett problem”

Och efter att laget åkte ut ur EM redan i åttondelsfinalspelet mot Schweiz kritiserades Mbappé för sitt sätt att spela. 

– Jag fick budskapet att mitt ego fick oss att förlora, att jag tog för mycket plats och att utan mig hade vi kanske vunnit, säger Mbappé till L'Equipe. 

Efter mästerskapet hade PSG-anfallaren ett möte med presidenten för det franska fotbollsförbundet och han berättar att han funderade på att ta ett uppehåll från landslaget - något han däremot inte nämnde under mötet.

– Vi pratade om huruvida jag var ett problem för landslaget eller inte.

– Jag har alltid satt det franska landslaget över allt och jag kommer alltid att göra det. Jag har aldrig tagit emot en enda euro för att spela för landslaget. Jag vill aldrig vara problemet men då kände jag att jag var ett problem och folk kände att jag var ett problem. Det viktigaste är landslaget och om det franska landslaget är lyckligare utan mig så är det så, säger han.

Även hemma i Paris har Neymar konflikter och han berättar att han i frustration över att inte blivit passad kallat lagkamraten Neymar för ”luffare”. En i raden av heta ordväxlingar stjärnorna emellan, det hela är dock utagerat.  

– Vi har haft några såna utbyten förut och det kommer att fortsätta, för att vi vill vinna, säger Mbappé.

Vill slå Thurams rekord

Samtidigt har han stora ambitioner för sitt landslagsspel och siktar på att bli spelaren med flest landskamper för Frankrike någonsin. 

– Rekordet är Thurams, visst? 142 matcher. Det är mycket matcher så det kan gå snabbt, jag tar i trä. 

Mbappé har gjort 49 matcher för frankrike och står noterad för 17 mål. På torsdag spelar Frankrike semifinal i Nations League mot Belgien, därefter väntar VM-kval mot Kazakstan och Finland.