Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elfsborgs Oliver Zandén jagas av Toulouse

Oliver Zandén.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Oliver Zandén drar till sig utländskt intresse.

SportExpressen kan berätta att Ligue 1-klubben Toulouse jagar Elfsborgs vänsterback.

Oliver Zandén, 20, har fått ett stort förtroende i Elfsborg den här säsongen och är på god väg att få sitt allsvenska genombrott. Vänsterbacken har spelat 13 matcher i allsvenskan, varav åtta från start, och lyckats göra två mål och tre framspelningar hittills.

Insatserna har väckt utlandsintresse och det kan bli aktuellt med en övergång i sommar. Enligt uppgifter till SportExpressen jagas Zandén av Toulouse som spelar i den franska högstaligan Ligue 1.

Den franska klubben har haft en första kontakt med Elfsborg och låtit meddela sitt intresse för spelaren som har ett kontrakt med Boråsklubben till december 2024. Klubbarna förhandlar just nu om en affär. Aftonbladet rapporterade först om nyheten. Tidigare i juni rapporterade holländsk media att även Groningen visat intresse för 20-åringen.

Elfsborg har hittills varit aktiva under sommarfönstret. Klubben värvade nyligen in Sebastian Holmén och Niklas Hult är också på väg att förstärka truppen. Med Hult, Zandén och Simon Strand i laget innebär det att Jimmy Thelin förfogar över tre vänsterbackar i truppen.

SportExpressen har sökt Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson för en kommentar.

Jimmy Thelin: ”Stolta över vår publik”