Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Neymer hjälte för PSG när Gigot såg rött

Neymar spräcker nollan precis före halvtidspausen
Neymar gjorde matchens enda mål mot Marseille.
Foto: MOHAMMED BADRA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

PSG vann mot Marseille efter mål av Neymar.

Matchen var jämn, tills den 73:e minuten då Marseilles Samuel Gigot stod för en rejäl satsning och blev utvisad.

– Fullständigt idiotiskt, säger kommentator Gustav Karlsson i SportExpressens sändning.

Serieledaren i Ligue 1, PSG, tog under söndagen emot Marseille som var tre poäng efter mästarlaget inför matchen.

PSG startade med Lionel Messi, Kylian Mbappé och Neymar på topp och hade kommandot från första stund. Bollinnehavet var jämnt och matchen böljade fram och tillbaka, men det var tydligt att PSG med topptrion i spetsen var ett snäpp vassare. 

Marseille såg ut att hålla tätt bakåt hela första halvleken ut, men det skulle faktiskt bli ett mål från PSG. Mbappé hittade Neymar som placerade in 1-0 för hemmalaget på stopptid a den första halvleken. Detta efter att Marseille-målvakten Pau Lopez stått för hela sex räddningar under de första 45 minuterna.

I den andra halvleken inledde Marseille på ett positivt sätt genom att överbelasta på PSGs vänsterback. Jonathan Clauss och Alexis Sanchez var två av de som fick möjligheter att överlista PSG:s Gianluigi Donnarumma i mål, utan att lyckas.

PSG vann inför elektrisk atmosfär

Parc des Princes bjöd på sång matchen igenom och att det var just 'Les Classique' som spelades, det märktes. Inget av lagen ville leva med den eventuella prestigeförlust som det innebär att förlora en sån här match och Marseille visade att man under Igor Tudor blivit ett mer stabilt lag. 

Men stabiliteten skulle ställas inför ett rejält test. Samuel Gigot skulle stå för en sen tackling på Neymar som inneb ar utvisning. Den brutala satsningens konsekvens blev mindre forcering från Marseille som följd av manfallet.

– Fullständigt idiotiskt, säger Gustav Karlsson, kommentator i SportExpressens sändning.

Paris vann rivalmötet mot Marseille med 1-0.

Visas ut i stormötet: ”Fullständigt idiotiskt”