Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Neymar tvingas böta – för sin sons födsel

Neymar. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT /DPPI AGENCE DE PR
Neymar med sin son. Foto: MANU FERNANDEZ / AP

För sex år sedan välkomnade Neymar sonen Davi Lucca till världen. 

Nu tvingas han böta närmare 40 000 kronor för hans födsel. 

Det senaste året har Neymar var involverad i en rättprocess gällande sin son Luccas födelse. För sex år sedan föddes Lucca, men graviditeten för Luccas mamma Carolina Dantas var inte problemfri och för att få bästa möjliga vård anlitade paret den brasilianska läkaren Herbert Kramer. 

I efterhand menar Kramer att han inte kompenserats tillräckligt av paret. 

Kramer menar att Neymar var införstådd med att samtliga kostnader kring födseln och när han inte fick det drog han dem inför rätta. 

Neymar tvingas böta för sitt barns födsel

Den första rättinstansen gav Kramer rätt, men Neymar överklagade och den juridiska processen har dragit ut på tiden. Men nu meddelar rätten enligt Marca att Kramer har rätt och därför tvingas Neymar nu böta motsvarande 40 000 kronor. 

Kramer menar att han är berättigad till den ersättningen då han förutom att förlösa barnet även gick miste om mycket intäkter då han stängde sin privatklinik i en vecka för att ta hand om Carolina Dantas. 

Neymar å sin sida menar att summan är högre än den som de till en början kom överens om och att den har ökat av den enkla anledningen att han är känd. 

Neymar är väldigt välbetald

Det är dock inga problem för Neymar att betala bötern. Den brasilianska världsstjärnan värvades av PSG från Barcelona i somras för den nya rekordsumman 2,2 miljarder kronor. 

Då kritade han på ett kontrakt värt - enligt engelska Telegraph - hisnande 6,7 miljoner kronor i veckan. 

Neymar har fått en bra start i sin nya klubb. På 14 ligamatcher har han gjort 11 mål. I Champions League har han stått för sex fullträffar på sex matcher. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!