Neymar. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT /DPPI AGENCE DE PRNeymar. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT /DPPI AGENCE DE PR
Neymar. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT /DPPI AGENCE DE PR
Neymar med sin son. Foto: MANU FERNANDEZ / APNeymar med sin son. Foto: MANU FERNANDEZ / AP
Neymar med sin son. Foto: MANU FERNANDEZ / AP

Neymar tvingas böta – för sin sons födsel

Publicerad

För sex år sedan välkomnade Neymar sonen Davi Lucca till världen. 

Nu tvingas han böta närmare 40 000 kronor för hans födsel. 

Det senaste året har Neymar var involverad i en rättprocess gällande sin son Luccas födelse. För sex år sedan föddes Lucca, men graviditeten för Luccas mamma Carolina Dantas var inte problemfri och för att få bästa möjliga vård anlitade paret den brasilianska läkaren Herbert Kramer. 

I efterhand menar Kramer att han inte kompenserats tillräckligt av paret. 

Kramer menar att Neymar var införstådd med att samtliga kostnader kring födseln och när han inte fick det drog han dem inför rätta. 

Neymar tvingas böta för sitt barns födsel

Den första rättinstansen gav Kramer rätt, men Neymar överklagade och den juridiska processen har dragit ut på tiden. Men nu meddelar rätten enligt Marca att Kramer har rätt och därför tvingas Neymar nu böta motsvarande 40 000 kronor. 

Kramer menar att han är berättigad till den ersättningen då han förutom att förlösa barnet även gick miste om mycket intäkter då han stängde sin privatklinik i en vecka för att ta hand om Carolina Dantas. 

Neymar å sin sida menar att summan är högre än den som de till en början kom överens om och att den har ökat av den enkla anledningen att han är känd. 

Neymar är väldigt välbetald

Det är dock inga problem för Neymar att betala bötern. Den brasilianska världsstjärnan värvades av PSG från Barcelona i somras för den nya rekordsumman 2,2 miljarder kronor. 

Då kritade han på ett kontrakt värt - enligt engelska Telegraph - hisnande 6,7 miljoner kronor i veckan. 

Neymar har fått en bra start i sin nya klubb. På 14 ligamatcher har han gjort 11 mål. I Champions League har han stått för sex fullträffar på sex matcher. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag