Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Neymar straffas – blir av med miljonbonus

Foto: SZWARC HENRI/ABACA / STELLA PICTURES/SZWARC HENRI/ABACA

Neymar fanns inte på plats när Paris Saint-Germain startade försäsongen. Nu väljer klubben att straffa stjärnan – genom att inte ge honom den bonus för ”gott uppförande” som finns inskrivet i hans kontrakt, uppger spanska Marca.

Neymar har det senaste året uppgetts vara sugen på en återkomst i Barcelona, trots endast två säsonger i Paris Saint-Germain.

– Vi vet att Neymar vill lämna PSG, men vi vet också att PSG inte vill sälja, sa Barças president Josep Maria Bartomeu i helgen

Neymar har i helgen synts i Brasilien där han följt Copa América – en turnering som han själv missar på grund av skada.

Och när PSG under måndagen drog i gång försäsongen var det utan Neymar på plats.

Neymar straffas av PSG

Paris Saint-Germain gick ut på sin hemsida och kritiserade stjärnan för att ha missat träning utan tillåtelse.

”Klubben beklagar denna situation och kommer därför att vidta lämpliga åtgärder.” skriver PSG i ett uttalande.

Nu skriver spanska Marca att straffet blir en utebliven bonus för ”gott uppförande” som annars finns inskrivet i den brasilianske splarens kontrakt – och som uppges vara värt 375 000 euro, cirka fyra miljoner svenska kronor.

Neymars pappa ska dock tidigare ha sagt att klubben vetat om att sonen inte kunde närvara vid träningen sedan en lång tid tillbaka. Detta på grund av välgörenhet.

”Vi kunde inte skjuta upp det och han kommer tillbaka (till PSG) den 15 juli. Det är så enkelt som det, inget drama. PSG är medveten och deltar i institutets verksamhet.” säger Neymar Senior.

 

LÄS MER: Ratade PSG – kan straffas av klubben