Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ratade PSG – kan straffas av klubben

Neymar har varit misstänkt för våldtäkt.
Foto: FERNANDO BIZERRA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: FOTOARENA / MACEDO/FOTOARENA/SIPA USA SIPA USA

Neymar fanns inte på plats när Paris Saint-Germain startade försäsongen under måndagen.

Nu kan fotbollsstjärnan straffas av sin egen klubb.

”Klubben kommer att vidta åtgärder”, skriver PSG på sin hemsida.

– PSG visste att han inte skulle komma tillbaka, säger Neymars pappa till FOX, enligt Get French Football

Neymar har det senaste året uppgetts vara trött på livet i Paris och sakna sin gamla hemstad Barcelona, trots endast två säsonger i PSG-tröjan.

Spekulationerna om en återkomst till Barcelona har varit många.

– Vi vet att Neymar vill lämna PSG, men vi vet också att PSG inte vill sälja, sa Barças president Josep Maria Bartomeu i helgen

Samtidigt rapporterade Marca att rivalen Real Madrid också kan vara aktuell för Neymar. Den spanska tidningen skriver att PSG och klubbpresidenten Nasser Al-Khelaifi har tröttnat på katalanernas försök och att de nu föredrar att Neymar går till rivalen Real Madrid.

”Kommer att vidta åtgärder”

Under helgen har Neymar setts vara på plats i Brasilien under Copa América - en turnering han missade på grund av skada. Så sent som i söndags var han på plats på läktaren under finalen mellan Brasilien och Peru.

När PSG drog i gång försäsongen under måndagen fanns Neymar inte på plats.

Nu går Paris Saint-Germain ut på sin hemsida och kritiserar sin stjärna för att inte ha medverkat på måndagens träning, utan att ha fått tillåtelse att vara ledig.

”Klubben beklagar denna situation och kommer därför att vidta lämpliga åtgärder.” skriver PSG i ett uttalande.

Enligt brasilianska medier säger Neymars pappa att klubben visste om att sonen inte skulle dyka upp på återsamlingen sedan ett år tillbaka, eftersom han skulle arbeta med välgörenhet.

”Vi kunde inte skjuta upp det och han kommer tillbaka (till PSG) den 15 juli. Det är så enkelt som det, inget drama. PSG är medveten och deltar i institutets verksamhet.” säger Neymar Senior.

Neymar gick till PSG från Barcelona 2017 för rekordsumman 2,1 miljarder kronor. Nu ryktas han vara på väg bort från det franska storlaget och tillbaka till sin gamla klubb.