Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Neymar anklagas för rasistisk kommentar

Sakai (till vänster) ska ha fått rasistiska glåpord skrikna till sig av Neymar (till höger).Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS BILDBYRÅN
Neymar har i sin tur anklagat Alvaro Gonzalez för rasism.Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS BILDBYRÅN

Alvaro Gonzalez utreds för att ha uttryckt sig rasistiskt mot Neymar. 

Samtidigt uppger nu spanska Cope att Neymar själv ska ha fällt en rasistisk kommentar mot Hiroki Sakai i samma match. 

Något som Neymar enligt Mundo Deportivo riskerar att stängas av i tio matcher för. 

Den franska klassikern, matchen mellan Marseille och PSG, slutade med seger för Marseille – samt totalt kaos. 

Flera spelare blev utvisade i slutminuterna, däribland Neymar som slog till Marseilles spanska försvarare Alvaro Gonzalez i bakhuvudet. 

På väg ut från arenan skrek Neymar ”Han är rasist, han är rasist” om Gonzalez på väg ut i spelartunneln. Senare skrev Neymar på Twitter att Gonzalez hade kallat honom för ”smutsig apa”. Gonzalez nekar till anklagelsen, men utreds just nu av ligan. 

Vändningen: Nu anklagas Neymar för rasism

Och nu kommer den spanska radiostationen Cope med beklämmande uppgifter för Neymar. Enligt dem ska Neymar ha kallat Marseilles japanska spelare Hiroki Sakai för ”jävla kines” under matchen. Sakai ska ha meddelat klubbledningen om detta efter matchen och klubben ska enligt Cope ha filmbevis på att detta stämmer. 

Tidningen Le Parisien har varit i kontakt med Marseille som inte dementerar, men säger att de inte vill kommentera frågan till någon annan än den franska ligans disciplinkommitté. 

Enligt Mundo Deportivo kan Neymar (och Gonzalez, förstås) straffas med upp till tio matchers avstängning om de finnes skyldiga.