Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mötet med Messi: ”Det är speciellt”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Jens Cajuste har debuterat för Reims i Ligue 1. 

Under söndagskvällen kan han ställas mot barndomsidolen: Lionel Messi. 

– Det är klart att det är speciellt, säger han till Aftonbladet. 

Landslagsdebuten kom 2020.

Men efter en höst med skral speltid fick landslagsmittfältaren Jens Cajuste till slut sin flytt från Midtjylland. Ny klubbadress blev Reims i Ligue 1, en liga som passar den 188 centimeter långa mittfältaren väl.  

– Det passar som handen i handsken. Men inte bara fysikdelen utan tekniken och det taktiska passar mig också bra, säger han till Aftonbladet. 

Han berättar att Reims haft koll på honom i över två år och att han känner ett stort förtroende. 

– Det viktigaste är inte storleken på klubben just nu, utan speltid för egen utveckling. Det är det jag letar efter, säger han. 

Ställs mot Messi

Att klubben tror på honom avspeglas inte minst i övergångssumman. Det har rapporterats kring en övergångssumma på hundra miljoner något som gör honom till en av klubbens dyraste värvningar någonsin. Klubben har dock slagit tillbaka mot uppgifterna och menat att de i stället betalat dryga häften och att eventuella bonusar kan tillkomma. 

Förra helgen debuterade 22-åringen i Ligue 1 då han spelade en halvlek i förlusten mot Metz. Under söndagen ställs Remis mot seriesuveränden PSG med världsstjärnan Lionel Messi i spetsen. 

– Det är klart att det är speciellt. Just Messi har varit min idol sedan jag var väldigt liten. Men jag tror att när matchen börjar är man så fokuserad att man inte hinner tänka på det, säger han till Aftonbladet.