Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Motattacken – efter kritiken mot Mbappé

Se reaktionen – som får kritik: ”Vakna upp killar”
Foto: MATTHIEU MIRVILLE/DPPI/SHUTTERSTOCK / MATTHIEU MIRVILLE/DPPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det stormar rejält kring Kylian Mbappé inför säsongens första Le Classique.

Nu försvaras superstjärnan.

– Tyvärr verkar många människor tro att de sitter på sanningen. Men de är långt ifrån den, säger förbundskapten Didier Deschamps till Canal+.

Se PSG-Marseille direkt med Premium Max

Den 23-årige anfallaren fortsätter att ösa in mål för Paris Saint-Germain i ett rasande tempo.

Hittills har det blivit tolv mål på 13 spelade matcher under hösten, men det är ju inte riktigt det rapporteringen kring Kylian Mbappé har handlat om.

Nej, i stället är det hans roll som ”spelande sportchef” som strålkastarna riktas mot.

Ni känner till historien. I somras trodde de flesta att anfallsstjärnan skulle lämna PSG för sin barndomsdröm Real Madrid. Men så blev det ju inte.

PSG kontrade med att slänga upp ett motbud på bordet. Ett motbud som saknar motstycke i fotbollshistorien. Det pratas om sex miljarder kronor, om inflytande när det kommer till rekryteringar – av såväl tränare som spelare.

Inför söndagens stormöte med Olympique de Marseille rapporterar L'Équipe att Kylian Mbappé är redo att bryta med PSG i januari. Detta då han ska vara missnöjd med klubbens uteblivna värvningar i sommar.

Deschamps försvarar Mbappé

Enligt tidningen ska Mbappé ”ha bett om” Robert Lewandowski, Bernardo Silva, och Milan Škriniar utan resultat.

Den franske VMhjälten Emmanuel Petit är en av många som har riktat stark kritik mot den unge anfallaren.

– Det enda jag vill säga till honom är ”Kylian, väx upp, det här är livet”, säger Emmanuel Petit till RMC Sport enligt Get French Football.

– Nu stör sig alla på honom. Han gör allt personligt och han sätter sig själv över klubben. Har allting som hänt de senaste månaderna, med världens högsta lön, stigit honom åt huvudet?

Mbappé har själv inte kommenterat uppgifterna, utan har svarat med sina mål. För att lugna ner situationen skrev han inför Le Classique på sina sociala medier:

”Alla tillsammans, redo för morgondagens match”, skrev han.

Kylian Mbappé har tidigare beklagat sig över sin situation i PSG, att han har en betydligt friare roll i landslaget, och att han trivs bättre med en anfallskollega bredvid sig på topp.

Inför den franska supermatchen uttalar sig också förbundskapten Didier Deschamps om Mbappés situation.

– Kylian är Kylian. Oavsett om han gör något på planen eller utanför den så pratar vi mycket om honom, säger Deschamps till franska Canal+.

Han fortsätter:

– Vi pratar mycket om honom. Är det hans fel? Det är inte menat som något negativt, men med tanke på vad han gör är det rimligt att vi pratar om honom.

– Sen kan det finnas både positiva och negativa saker och det är nog en massa tolkningar inblandade också. Dessvärre, i dessa tider, är det många människor som tror sig veta sanningen. Men de är långt i från den.

Se PSG-Marseille direkt med Premium Max

Messi skickar frisparken rätt upp i krysset

Messi skickar frisparken rätt upp i krysset