Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Monsterlönen avslöjad – högst i idrottshistorien

Messis show – rullar upp hela försvaret
Kylian Mbappé har ett monsteravtal i PSG.
Foto: JOHN SPENCER JOHN/SIPA/SHUTTERSTOCK / JOHN SPENCER JOHN/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN

Han förlängde med PSG.

Och skrev därmed det största kontraktet en idrottsman någonsin gjort.

Nu avslöjar Le Parisien de hemliga detaljerna i Kylian Mbappés monsteravtal.

De flesta utgick från att Kylian Mbappé i somras skulle ta sitt så kallade pick och pack och flytta till Madrid.

Det gjorde han som bekant inte.

Real Madrid blåstes på drömvärvningen då Paris Saint-Germain brädade deras anbud – och det med råge. Så anfallsstjärnan förlängde med tre år i den franska huvudstaden och sen dess har det stormat kring 23-åringen.

Det rapporteras om sprickor gentemot klubben, att han ska ha fått ett enormt inflytande över PSG:s rekryteringar, och att han ska vara redo att riva kontraktet.

Den franske VM-hjälten Emmanuel Petit är en av många som har riktat stark kritik mot den unge anfallaren.

– Det enda jag vill säga till honom är ”Kylian, väx upp, det här är livet”, säger Emmanuel Petit till RMC Sport enligt Get French Football.

– Nu stör sig alla på honom. Han gör allt personligt och han sätter sig själv över klubben. Har allting som hänt de senaste månaderna, med världens högsta lön, stigit honom åt huvudet?

Kylian Mbappés monsterlön avslöjad

Under de månader som gått sen Mbappé förde sin penna till papperet har det spekulerats i ett kontrakt ”som saknar motstycke i fotbollshistorien”.

Det verkar stämma.

Nu har nämligen Le Parisien kommit över, och avslöjat, detaljerna i anfallarens avtal med Paris Saint-Germain.

Enligt tidningen rör det sig om det största kontraktet en idrottsman någonsin skrivit och Mbappé kommer ha dragit in 630 miljoner euro, det vill säga 6,9 miljarder kronor, om han fullföljer kontraktet.

Kontraktet är uppdelat i olika segment, bestående av årslön, årliga bonusar och en ”lojalitetsbonus” som ökar med ett tiotal miljoner euro för varje år han väljer att stanna.

Strax innan PSG förlängde med sin superanfallare hade klubben gjort en förlust på cirka 3,8 miljarder kronor föregående säsong.

PSG:s oro för ekonomin

Nu finns det internt en genuin oro för klubbens ekonomi. Le Parisien rapporterar att PSG:s ”kolossala lönekostnader” (läs: framför allt Mbappés lön) har lett till att man börjat förhandla med vissa spelare, där ambitionen är att de ska gå med på att få sina bonusutbetalningar uppskjutna.

Det saknas knappast profilerade spelare i Paris Saint-Germain, vars anfall består av Kylian Mbappé, Neymar och Leo Messi.

Trots detta utgör Mbappés lön en fjärdedel av hela lagets lönebudget. Det pekas ut som en orsak till att klubben låg lågt under sommarfönstret.

Något som uppges ha gjort Mbappé förbannad – och därmed fast besluten om att lämna PSG.

Enligt den franska tidningen är anställda inom PSG förbryllade över det faktum att Mbappé uppges vilja lämna – detta med tanke på de enorma summor han får.


TV: Får rött kort i Le Classique