Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Monsterkontraktet som ska locka kvar Mbappé

Två kunder önskar att få porträtt av Cristiano Ronaldo och Lionel Messi klippta i nacken. Så här blev det.
Foto: JACK CHAN / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS BILDBYRÅN

PSG vill desperat behålla Kylian Mbappé. 

Enligt The Sun vill klubben nu erbjuda fransmannen ett nytt jättekontrakt som skulle ge honom en lika hög lön som Neymar. 

Det vill säga runt sju miljoner kronor i veckan. 

Kylian Mbappé var världens hetaste fotbollsspelare när han värvades från Monaco till PSG. 21-åringen har i den franska huvudstaden tagit ytterligare kliv och öst in mål.

– Han är ett fenomen. Han har potentialen att bli ihågkommen som en av de främsta fotbollsspelarna genom tiderna. Det är en ära för mig att ha honom som lagkamrat, säger Neymar om Mbappé till ESPN

PSG befinner sig dock i en smått prekär situation. Mbappés kontrakt med klubben går ut sommaren 2022 och ledningen är orolig för att de ska förlora honom då. 

Han kopplas ständigt ihop med flera andra storklubbar, däribland Real Madrid och Liverpool. Och även om sommarens övergångsmarknad väntas bli väldigt mycket lugnare än vanligt på grund av coronavirusets påverkan på klubbarnas ekonomi så vill PSG inte chansa. 

Uppgifter: Mbappé erbjuds monsterkontrakt

Klubben, som ägs av stenrika Qatar Sports Investments, kommer enligt The Sun nu erbjuda Mbappé ett monsterkontrakt som skulle göra honom till världens fjärde bäst betalda spelare efter Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och klubbkompisen Neymar. 

Enligt tidningen skulle Mbappé höja sin lön till ”Neymar-nivå”, det vill säga att han skulle tjäna närmare sju miljoner kronor i veckan. 

Det är mer än en fördubbling av vad Mbappé tjänar nu.