Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mino Raiola sågar de brittiska tidningarna

Zlatan Ibrahimovic.Foto: Bpi/Rex/Shutterstock
Mino Raiola.

LONDON. En avgörande åttondelsfinal mot Chelsea.

Då undrar hela fotbollsvärlden om Zlatan Ibrahimovic spelar Champions League-fotboll även nästa säsong.

I England pekar många tidningar på att framtiden ligger just där.

– De skjuter bara från höften och hoppas att något ska träffa rätt, säger Zlatans agent Mino Raiola till SportExpressen.

Zlatan Ibrahimovic har bara två månader kvar på sitt kontrakt med PSG, och i oktober fyller han 35 år, men inför kvällens åttondelsfinal i Champions League mot Chelsea berättar Zlatan nu att han är långt ifrån färdig med sin fantastiska karriär.

– Folk säger att jag är gammal, men jag håller bara på att värma upp, säger PSG-stjärnan.

– Det här är inte slutet på min karriär. Ålder är bara ett nummer och det viktiga är hur du känner dig och jag känner mig ung, väldigt ung, och jag har aldrig haft bättre statistik än vad jag haft hittills den här säsongen.

Franska Le Sport 10 uppgav under gårdagen att Zlatan Ibrahimovic "är säker" på att han spelar i Manchester United nästa säsong, i så fall i ett lag lett av José Mourinho. Uppgifterna får stor uppmärksamhet i brittiska tidningar.

Det dementeras dock av Ibrahimovics rådgivare och agent Mino Raiola.

– De skjuter bara från höften och hoppas att något ska träffa rätt, säger Raiola.

"Vi vet vad vi vill"

Han medger dock att det nu finns en plan för nästa säsong. Raiola och Zlatan Ibrahimovic har bestämt hur de vill att framtiden ska se ut.

– Vi vet vad vi vill, men vi tänker inte säga något förrän i sommar när säsongen är slut. Men vi har klart för oss nu vad vi vill ska hända, säger han.

Kommer Zlatan Ibrahimovic spela i Europa nästa säsong.

– Jag vet vad han kommit fram till, men vi vill inte att du ska veta vad vi kommit fram till än, säger Raiola.

Zlatan är fullt koncentrerad på att vinna Champions League med PSG.

– Jag förhandlar inte med någon just nu, säger Ibrahimovic, för det här är inte tillfället att förhandla och jag är inte orolig för min framtid. Men med tanke på hur den säsongen varit så har jag en ljus framtid.

PSG har med sig en 2-1-seger från det första mötet i Paris. Att vinna "den där jävla Champions" är inte lika viktigt för Sveriges lagkapten längre.

– När jag var ung så var Champions League nästan en besatthet, men sedan mognade jag och jag började lära känna mig själv. Om jag vinner den eller inte så kommer det inte påverka hur bra jag är som spelare, säger han.

Hoppas vara kvar på planen

Inför onsdagens returmöte mellan Chelsea och PSG i London har mycket handlat om förra säsongens åttondelsfinal då hemmalaget fick Zlatan Ibrahimovic utvisad genom att omringa domaren. Efteråt kallade Sveriges lagkapten Chelseaspelarna för "bebisar" och fick stort stöd av brittiska fotbollsexperter. Ibrahimovic står fast vid sitt omdöme.

– Vi får se vad som händer nu för i senast matchen var det inga indikationer på att något sådant skulle hända. Men i morgon är en ny match.

– Men det som hände senast här, jag har aldrig sett något sådant från så mogna spelare. Jag förväntade mig inte det, säger Zlatan.

Han jagar inte revansch.

– Jag tänker aldrig på revansch. Det är en ny match. Men förhoppningsvis stannar jag på planen längre den här gången och får göra det jag är bra på.