Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Messi: ”Har alltid visat respekt mot varandra”

Sergio Ramos och Lionel Messi var under många år bittra fiender i Madrid och Barcelona.
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

De har spelat otaliga El Clasicos mot varandra och varit stora antagonister. 

Under onsdagskvällen kan Lionel Messi och Sergio Ramos spela fotboll ihop. 

– Han kommer att vara en viktig spelare på jakten efter våra mål, säger Messi till Marca. 

Mötena mellan Barcelona och Real Madrid är mytomspunna och två av mötets största huvudpersoner under 2010-talet hette Sergio Ramos och Lionel Messi. 

Som lagkaptener för Real Madrid respektive Barcelona har de stått på var sin sida men i somras blev de plötsligt lagkamrater då de båda kritade på för Paris Saint-Germain.

I en intervju med Marca berättar Messi om hur det var att plötsligt dela omklädningsrum med Ramos. 

– Jag kände honom redan. Det är sant att vi inte haft några bra samtal men våra vägar har korsats inom förbundet och vi har pratat mer än en gång. Jag hade redan en bild av hur han var. Och här i Paris har jag sett att han är en fantastisk person.

”Det är underhållande”

Messi medger dock att det till en början kändes speciellt. 

– Först var det konstigt efter så många år av rivalitet, vi var de två kaptenerna för Barça och Madrid, efter så många El Clasicos som vi spelat, så många kamper vi hade på planen, säger Messi. 

– Men vi har alltid respekterat varandra, hur stora rivaler vi än har varit. Att ha honom som lagkamrat i dag är underhållande. 

Ramos första tid i klubben har däremot inte blivit som förutspått och en skada har gjort att han missat hela säsongsinledningen på grund av en vadskada. För några veckor sedan kom också uppgifter om att PSG övervägde att bryta kontraktet med försvararen men så blev inte fallet. 

Istället kan Messi och Ramos nu spela tillsammans för första gången. Ramos är nämligen uttagen till PSG:s Champions League-match mot Manchester City som spelas under onsdagskvällen.  

– Han kommer att vara en viktig spelare i jakten efter våra mål, säger Messi.